Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio – Én for alle
Onsdag 24. januar 2007
Af Knud Hyllested
 
Når TV 2 Radio 1. februar går on air, sker det med et løfte om, at der skrives dansk mediehistorie. Aldrig har nogen satset så meget på at lave en ny radiokanal, og stationens direktør og programchef bebuder en station, der vil adskille sig klart fra de eksisterende radiokanaler.
Den 1. februar kl. 00.00 får Danmark en ny radiostation. TV 2 Radio går i luften med et program-udbud og et hold af værter, der ifølge stationens administrerende direktør Jens Rohde og programchef, Eik Frederiksen, vil udgøre et reelt alternativ til DR og give lytterne en ny og anderledes dimension i dansk radio.

Adm. direktør Jens Rohde lover en kanal, der først og fremmest vil adskille sig ved, at man vil tage lytterne alvorligt, at programmerne altid skal være i øjenhøjde med lytterne og have bund i virkeligheden. ”Vi skal have respekt for dem bag højtaleren og deres hverdag. De er jo vores egentlige chefer. Uden lyttere, ingen os,” siger Jens Rohde, for hvem god radio er ”når jeg får pirket til min humor, mine grænser eller min viden – gerne på én gang.”

Programchef Eik Frederiksen siger, at TV 2 Radio vil lave radio, der rammer en nerve hos lytterne, radio som har en pointe, uanset om det er sjov eller alvor. ”Vi ved, hvad lytterne vil have, og vi vil udfordre dem med kærlighed og respekt via det, de ikke vidste, de havde brug for. Programmer, der har noget på hjerte, og som er lavet med hjerne. Radio med de bedste værter. Værter der tør ,” bebuder TV Radio’s programchef og lover større spændvidde i både musik og indhold på den nye radiokanal.

"På mange andre radiokanaler bliver musikken spillet af en computer, der agerer jukebox. Det er musikken på TV 2 Radio alt for vigtig til. På vores kanal skal musikken ikke bare tilfredsstille lytternes behov. I stedet skal folk have oplevelser, som både udfordrer og overrasker," understreger Eik Frederiksen.

God radio er ”når der er noget på spil,” pointerer TV 2 Radios programchef, -”når der sker noget uventet, og det er musikalsk og begavet” og tilføjer, at en grundregel for radioværter bør være, at har man ikke noget på hjertet, så bør man tie, ”Målet er at lave radio, der betyder noget for lytterne, og som bliver en uundværlig del af deres hverdag,” fastslår Eik Frederiksen.

Målgruppe for TV 2 Radio er alle mellem 21 og 50. TV 2 Radio vil være en radiokanal for hele landet, og tanken er med tiden at oprette små studier flere steder i landet bl.a. i Århus og Odense og i forbindelse med Go'morgen og Go'aften Danmark studiet på Københavns Hovedbanegård. Radioens digitale platforme vil være integreret med TV 2's systemer. Det vil bl.a. give mulighed for, at TV 2 Radio redigerer og bruger lyden fra alle interviews, som bliver lavet af TV 2 News. Afviklingssystemet er Dalet.

http://radio.tv2.dk/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -