Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kunstrådet fastholder kritik af P2
Mandag 9. oktober 2006
Af Thomas Nielsen
 
Efter en måned med tumult om Kunstrådets rapport om DR's dækning af litteratur og ny kompositionsmusik, fastholder rådet nu sin oprindelige kritik af DR. Det sker, efter at Kunstrådet på et møde forleden behandlede en revideret udgave af rapporten med nyt talmateriale indhentet i samarbejde med DR.
Den nye rapport viser, at der fra 1996 og frem til i dag er sket et markant fald i omfanget af udsendelser med litteraturoplæsninger og ny kompositionsmusik på FM-kanalerne, primært P2.

Litteraturoplæsningerne er ifølge rapporten faldet med 50 pct. over ti år, hvilket er 10 pct. mere end i den oprindelige rapport. For den ny kompositionsmusiks vedkommende er der sket et fald på 35 pct., og det er knap 10 pct. mindre end i rapportens første udgave.

Kunstrådet mener, det er kritisabelt, at en stor del af det mere krævende kulturstof flyttes til nye medieformer, som mange danskere ikke kan modtage, og til udsendelser i nattetimerne. Derfor sender rådet nu rapporten til kulturminister Brian Mikkelsen (K) forud for efterårets public service-forhandlinger.

Det oplyser Vagn Jelsøe, sekretær for Kunstrådet og vicedirektør i Kunststyrelsen, til Kristeligt Dagblad.

Men kritikken afhænger af øjnene, der ser, siger kanalchef for DR’s P2, Hans Peter Larsen. Han peger på, at rapportens forfatter, professor Ib Poulsen fra Roskilde Universitetscenters Institut for Sprog og Kultur, i den reviderede udgave gør opmærksom på, at der samlet set er sket en stigning for begge områders vedkommende, hvis man tager DR's nye mediekanaler med, herunder DAB-radio og netradio.

"Det virker som om, at Kunstrådet vil fremtvinge et billede af, at det er gået ned af bakke med ny musik og litteratur i DR. Det billede får man frem ved kun at fremhæve, hvad der sker på FM-kanalerne i dag- og aftentimerne. Om ti år er der sandsynligvis ikke noget, der hedder FM. Kunstrådet har ikke blik for fremtiden eller blik for alle de tilbud, der er i nutiden", siger Hans Peter Larsen, som kritiserer Kunstrådet for at se helt bort fra DAB-kanalerne DR-klassisk og DR-litteratur.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -