Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio opfylder krav om nyheder - Rohde tilfreds med situationen
Torsdag 6. september 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der har tidligere været rejst tvivl om, hvorvidt TV 2 Radio opfyldte sendetilladelsens public service krav vedr. nyheder og magasinprogrammer. Men med TV 2 Radios nye programplan er al tvivl fejet af bordet. Radio- og tv-nævnet er tilfredse, og direktør Jens Rohde er særdeles glad for nævnets udmelding. Rohde siger til radionyt.com, at der nu er ved at være rigtig god styring på TV 2 Radio. "Vi vil hele tiden være i en udviklingsfase, men grundlæggende er det et både veltestet og stabilt skib, som er sat i søen nu", siger Jens Rohde.
Radio- og tv-nævnet har nu meddelt TV 2 Radio, at man på baggrund af den nye programplan "fremover vil opfylde tilladelsens krav til public service-nyheder og nyhedsmagasiner."

Det er dog en forudsætning at magasinprogrammerne opfylder sendetilladelsens krav til nyhedsmagasiner og at selve nyhedsprogrammer ligeledes opfylder de krav, der er hertil.

Det handler om, at 2/3 af nyhederne sendes i tidsrummet 7-23 og så "uddybende dækning af aktuelle emner, forskellige og selvstændige historier med benyttelse af flere kilder". Jens Rohde slår fast, at der ikke er tvivl om, at TV 2 Radio nu opfylder disse forudsætninger.

Dermed kan alle nu "have ro i sindet omkring dette", skriver Jens Rohde i et brev til alle TV 2 Radios medarbejdere. Han tilføjer, at TV 2 Radio - med den nye programplan - nu vil sende 1.131 timers nyheder og nyhedsmagasiner om året, hvilket er 131 timer over sendetilladelsens krav.

Jens Rohde siger til radionyt.com, at man faktisk er ved at have rigtig godt styr på radioen.

"Jeg har en ambition om, at vi skal være Danmarks bedst afviklede radio, og her mangler vi stadig en toptuning, men den vil komme, ligesom vi bliver bedre på vores benchmarking dag for dag", siger Rohde.

Han oplyser, at markedsføringen af TV 2 Radio går i gang i slutningen af september.

"Når de nye PPM-målinger træder kraft til årsskiftet har jeg en klar forventning om, at man vil kunne se lytterresultaterne af den retning, vi med den nye flade har udstukket på TV 2 Radio", slutter Jens Rohde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -