Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Plummer vil ikke mødes med mindretal
Onsdag 6. februar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Radio er blevet skarpt kritiseret for at svigte sine forpligtelser overfor det tyske mindretal i Danmark og det danske mindretal i Tyskland i grænselandet. Det hele startede med et brev fra de to grænseforeninger, som generaldirektør Kenneth Plummer ikke lige fik svaret på - før han fik en rykker flere måneder senere. Og nu afviser Plummer at mødes med grænseforeningerne i Aabenraa. Plummer inviterer i stedet til en rundvisning i DR-Byen.
Kommunikationen mellem mindretallene nord og syd for den dansk-tyske grænse og DR er ved at udvikle sig til lidt af en farce, skriver Flensborg Avis.

Sagen tog sin begyndelse med et brev fra Sydslesvigsk Forening (SSF) og Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN) til DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, i sommeren 2007. Her gav de to foreninger udtryk for deres bekymring over fjernelsen af programmer om grænselandet og mindretallene nord og syd for grænsen og ville gerne have et møde med Kenneth Plummer.

Plummer svarede dog ikke på henvendelsen. Der skulle et rykkerbrev til før Plummer fik svaret. I alt gik der over et halvt år før der kom svar fra generaldirektøren.

Men Plummer vil ikke selv mødes med mindretallene fra grænselandet. I første omgang oplyste DR ellers, at Plummer ville deltage i et møde - men han fik tilsyneladende kolde fødder. I stedet vil direktør for programproduktionen, Mette Bock , og divisionschef i DR Jylland, Inger Bach, deltage.

Plummer inviterer i stedet Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger til en rundvisning i DR-Byen med speciel fokus på radioens ny koncertsal, oplyser Flensborg Avis videre.

"Det er en absurd invitation, da koncertsalen jo netop er årsag til DR's omstruktureringer og besparelser. Derfor betragter jeg også tilbuddet i den absurde kategori, som vi ikke har tænkt os at reagere på," siger Jens A. Christiansen, der er generalsekretær for SSF.

Flensborg Avis skriver i en leder, at det vel er tvivlsomt om lederne for de to mindretal i grænselandet river en dag ud af kalenderen for at tage på besigtigelsesudflugt til hovedstaden for at beundre DR's store, nye og dyre koncertsal. "Den koncertsal, som iøvrigt synes at være hovedårsagen til nedskæringerne i DR's programmer på blandt andet det regionale område", konstaterer avisen. Og fortsætter:

"Deres ærinde hos DR's ledelse er jo et ganske andet. Og det ærinde med ønske om at undgå nedskæringer i public service-radioens grænselandsdækning kræver et klart ja eller nej fra DR's top.

Og vi formoder, at kun generaldirektøren har kompetence til at give et bindende svar. Det kan være årsagen til, at han ikke vil deltage i samtalen med de to mindretals repræsentanter, hvis det da ikke skyldes uvidenhed om vigtigheden af DR's særlige public service-forpligtelse i det dansk-tyske grænseland."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -