Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny dansk netradio satser internationalt
Fredag 22. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
United DJ’s Radio er navnet på en ny dansk internetradio, der netop er begyndt at sende. Radiostationen satser internationalt og planlægger at have DJ’s fra hele verden, der skal dække sendefladen alle ugens syv dage. Stationen samarbejder med XLDJ Connections og det betyder at man allerede har DJs som Miss Jarea (billedet) fra Norge og Carlos da Silva fra USA. Indtil nu består det meste af sendefladen dog af nonstop musik.
”United DJ's radio er tænkt som en promotion-station for DJ's over hele verden, hvor man kan udfolde sig og komme ud til et internationalt publikum”, fortæller stationsleder Tue Agerbak til radionyt.com. ”I samarbejde med XLDJ er jeg sikker på, at vi kan blive rigtig store og komme til at levere mange af de nye trends”.

XLDJ Connections er et internationalt booking bureau, med mange DJ's, der vil lave shows til den nye radiostation. Bl.a. er det tanken at stifteren af XLDJ, DJ Jaques-D, skal lave live shows på radioen – og via XLDJ samarbejdet er det også tanken, at der skal sendes live fra nogle af de største klubber i Nederlandene – bl.a. Panama og Arena(Sensation Black).

Om forhistorien til den nye station fortæller Tue Agerbak: ”I starten var vi 3-4 DJ's som nød at spille noget god musik, vi holdt nogle fester som ret hurtigt blev meget populære. Derefter besluttede vi at undersøge hvordan og hvorledes vi kunne få en radio station op at stå. DJ Alfa havde kontakt til Firma1.com som hurtigt meldte ud, at de gerne ville gå aktivt ind i samarbejdet om at få en radio i gang. Vi lavede på det tidspunkt en aftale om at Firma1.com stod for serveren og hjemmesiden og så tog vi os af at styre radioen og alt der følger med der. Man kan sige at Firma1.com er vores tekniske bagland og rådgivere, hvilket jeg er meget tilfreds med, da de leverer et rigtig godt stykke arbejde”.

”United DJ’s Radio er en international station og de forskellige DJ’s vil præsentere deres programmer på de sprog, de føler sig bedst tilpas med”, fortæller Tue Agerbak videre. Det betyder, at man vil kunne opleve programmer på f.eks. nederlandsk og italiensk – samt naturligvis dansk. ”Jeg tror at vi på den måde kan fange flere lyttere og skille os ud fra de andre radioer der findes på nettet”.

Radioens hjemmeside er ikke færdigudviklet endnu. Men der arbejdes på sagen. Man vil bl.a. tilbyde en ’community’-side, hvor det bliver muligt for bl.a. kunstnere, producere, DJs og fans at oprette et ’community’. ”Alt afhængigt af, hvad man vælger vil man skulle udfylde nogle informationer. Man bliver placeret i den gruppe man vælger. Derfra kan man så kommunikere med andre producere, sende nyhedsbreve ud, altså i det store hele promovere sig selv”, siger Tue Agerbak.

Der kommer også en chatfunktion på hjemmesiden og et ’schedule’ (sendeskema), hvor man naturligvis kan se sendetider på de forskellige programmer. Derudover vil det blive sådan, at de forskellige DJs’ der er oprettet og godkendt til at spille på United DJ’s Radio, selv skal kunne skrive sig ind i sendeplanen, hvorefter serveren selv connecter dem på det angivne tidspunkt.

Når der sendes nonstop musik, skal lytterne kunne anvende et ’request system’, hvor der kan ønskes numre fra den musik, der ligger på serveren.

United DJ’s Radio er registreret ved KODA, og udvider snarest muligt med GEMA, STIM og PPL. ”Så vi har licens der dækker vores sendinger”, slutter en optimistisk Tue Agerbak.

Radioen hjemmeside er: http://www.uniteddjsradio.com


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -