Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Australien har sendt 122 DR-koncerter på 15 måneder
Onsdag 23. april 2008
Af Karsten Jensen
 
Når DR's orkestre spiller, eller DR optager koncerter rundt omkring i landet, er det så langt fra kun danskerne, der lytter med.
Så langt væk som i Australien er interessen for DR's koncerter enorm, og en opgørelse, som DR har lavet, viser, at Classic FM, der er den klassiske kanal hos den australske public service-station ABC, har sendt 122 DR-koncerter siden den 1. januar sidste år.

Dermed er australierne nu oppe på at sende næsten to DR-koncerter om ugen, og følger man den grove tommelfingerregel om, at cirka to procent lytter til den klassiske kanal, har hver DR-koncert i gennemsnit haft 386.000 lyttere ”down under”.

Torsdag i denne uge skal australierne lytte med igen, når stjerneviolinisten Julia Fischer og DR Radiosymfoniorkestret byder på Beethovens ’Violinkoncert’ og Strauss’ ’Sinfonia Domestica’ i Radiohusets Koncertsal.

”Australierne har altid vist interesse for DR's koncerter, men de senere år har de aftaget flere end tidligere. Én af forklaringerne er formentlig, at de nu har mulighed for at få koncerterne via satellit, hvor vi tidligere har sendt dem afsted på en cd med posten til dem,” forklarer musikudvekslingskoordinator Inge Neiiendam Müller fra DR Musik.

Hun vil dog bestemt heller ikke udelukke, at australierne kan have fået øjnene mere op for Danmark, efter at kronprinsen er blevet australsk gift, og efter at DR Radiopigekoret og DR Radiokoret har besøgt landet de senere år.

”Australierne er interesserede i meget af det, vi tilbyder. De sender stort set alt med DR Radiosymfoniorkestret og DR Vokalensemblet. Men på det seneste har de også taget koncerter med DR Radiounderholdningsorkestret, DR Big Band samt en lang række kammerkoncerter og Stjernekoncerter. Derudover har de også bragt en del fra sidste sommers danske festivaler, for eksempel Schubertiaden i Roskilde eller koncerter med Ars Nova og Concerto Copenhagen. Og desuden renæssancefestivalen i København i slutningen af 2006,” forklarer Inge Neiiendam Müller.

Australske ABC er såkaldt associeret medlem af European Broadcasting Union (EBU), og det er via EBU’s udvekslingsaftale, at australierne får koncerterne. Med de 122 koncerter på 15 måneder er australierne blandt de flittigste modtagere af DRs koncerter. Rumænien er ubetinget det land, der aftager flest, mens Slovenien og Bulgarien også er i toppen af listen.
DRs musikchef Leif Lønsmann glæder sig over den store interesse for DRs koncerter - både i Australien og i mange andre EBU-lande.

”Vores torsdagskoncerter har flere end 100.000 lyttere i Danmark, og det er flot. At Australien bringer tallet op på en halv million er fascinerende. Og at vi på verdensplan af og til har flere end tre millioner lyttere er nærmest svimlende," siger han.
Leif Lønsmann tilføjer, at den internationale radioeksponering - i lighed med turnévirksomheden og orkestrenes cd-udgivelser - er vigtig for at fastholde orkestrenes profil i udlandet.

"Det er helt nødvendigt at være kendt uden for Danmarks grænser, hvis vi skal kunne tiltrække de bedste musikere, solister og dirigenter. At DR Radiosymfoniorkestret er verdenskendt mærkes i efterspørgslen på vores programmer, men også i interessen for at arbejde med orkestret - herhjemme eller på turneer. Og aktuelt kan jeg mærke det på den store internationale interesse for stillingen som chef for orkestret," siger Leif Lønsmann, der regner med at kunne udpege en ny chef for DR Radiosymfoniorkestret inden sommerferien.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=16240


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -