Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR har igen balance i økonomien
Torsdag 5. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har igen sorte tal på bundlinjen efter flere år med genopretningsplan og en stram økonomisk styring. Det fremgår af DRs årsregnskab for 2010, der er blevet offentliggjort i dag torsdag. Af den samtidigt offentliggjorte public service-redegørelse fremgår det, at DR fortsat klarer sig fortsat godt, når det handler om formidlingen af dansk sprog og kultur.
Efter flere år med underskud kan DR for første gang siden 2005 præsentere sorte tal på bundlinjen. Resultatet blev et mindre overskud på 13,9 millioner kroner (normaliseret).

Dertil kommer ekstraordinære engangsindtægter, som DR har haft i forbindelse med salg af sendenet og -master svarende til i alt 48,1 millioner kroner.

Dette provenu bliver brugt til at nedbringe DRs gæld, oplyser DR i dag i en pressemeddelelse.

DRs samlede resultat inklusiv de ekstraordinære engangsindtægter er på 62 millioner kroner, hvilket er en væsentlig forbedring i forhold til sidste års resultat på minus 123 millioner kroner.

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen glæder sig over resultatet og hæfter sig desuden ved, at de overordnede rammer for de kommende år ligger fast:

”Det regnskab, DR har præsenteret i dag, viser, at der nu er kommet helt styr på økonomien. Samtidig er både medieaftale og public service-kontrakt faldet på plads. Det betyder, at der er klare rammer for DR i de kommende fire år og mulighed for at kigge fremad og fokusere på at højne kvaliteten og skærpe profilen yderligere," siger Michael Christiansen.

Når DR i 2010 har kunnet præsentere sorte tal på bundlinjen, skyldes det, ifølge DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at DR igennem flere år har fulgt en stram økonomisk genopretningsplan og har foretaget en række nødvendige tilpasninger af organisationen:

"Det her er resultatet af et langt sejt træk, hvor vi har måttet spænde livremmen ind i hele organisationen. Nu er der balance i økonomien forud for den kommende fireårige periode, og det er jeg særdeles tilfreds med. Det betyder samtidig, at vi nu kan fokusere på ambitionen om at skabe et skarpere DR, hvor public service i endnu højere grad kommer til at gennemsyre vores programmer," siger Maria Rørbye Rønn.


98 procent af danskerne bruger DR

Modsat de fleste andre medieinstitutioner har DR hele befolkningen som målgruppe.

Og af den nye public service-redegørelsen fremgår det, at stort set alle danskere i dag benytter DRs tilbud. Hele 98 procent af danskerne anvender DR i løbet af en gennemsnitlig uge.


Man kan få et samlet overblik over DRs aktiviteter i 2010 på www.dr.dk/publikationer . Her finder man DRs årsrapport 2010 samt DRs public service-redegørelse, hvor der bliver gjort rede for efterlevelsen af kravene i public service-kontrakten mellem DR og kulturministeren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -