Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Power FM i Aabybro får inddragelse af sendetilladelse erstattet med påtale
Onsdag 20. marts 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lokalradionævnet i Aabybro inddrog den 27. november sendetilladelsen til Nordjyllands Power FM endeligt, men det var en alt for vidtgående beslutning afgjorde Radio og tv Nævnet i Kulturministeriet i går tirsdag. Radioen slipper i stedet med en påtale - og det lokale nævns fremfærd betegnes som værende ”ikke helt efter bogen”.
Sagen handler bl.a. om at medlemmer af lokalradionævnet i Aabybro var mødt op på radioens adresse, hvor man dels forlangte registreringsbånd udleveret og dels forsøgte at tiltvinge sig adgang til radioen studie, for at forvisse sig om, at der nu også fandt udsendelsesvirksomhed sted fra den pågældende adresse. Men sådan kan et lokalradionævn ikke opføre sig. Et nævn har ikke ret til - uden retskendelse – at tiltvinge sig adgang til en lokalradios adresse, fastslog Radio- og tv Nævnet i går. Det er heller ikke efter bogen, når det lokale nævn mundtligt forlanger registreringsbånd udleveret. Selv om det ikke fremgår direkte af love og regler på området, finder Radio- og tv Nævnet at det er bedst at en anmodning herom foregår skriftligt.

Når Nordjyllands Power FM alligevel får en påtale i den noget forknudrede sag, skyldtes det at radioen ikke har optrådt særligt samarbejdsvillig med tilsynsmyndigheden – altså det lokale nævn. Konkret sættes der fingre på tre forhold: For det første har Power FM ikke hurtigt nok indleveret det ønskede registreringsbånd, for det andet er det ikke af radioens udsendelser fremgået, hvem der var programleder og for det tredje har markeringen af reklameindslag ikke været tydelig nok.

Nordjyllands Power FM har i hele perioden siden det lokale nævns inddrog sendetilladelsen kunnet sende videre - på dets frekvens 98.9 MHz, da klagen til Radio- & tv Nævnet har opsættende virkning.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -