Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medarbejderne klager til ledelsen over elendige forhold i DR Byen
Fredag 6. oktober 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke kun telefonerne til direkte programmer, der ikke fungerer i DR Byen. Faktisk er det eneste gode i DR Byen - i forhold til de gamle lokaler i Landskronagade - "det kolde kildevand i automaterne". Medarbejderne på Københavns Radio er efter fem uger i DR Byen så trætte af forholdene - der kaldes uhørte - at de har sendt et åbent brev til ledelsen med en levende beskrivelse af de elendige forhold. Konklusionen er klar: Som forholdene er nu, er det urealistisk at lave radio fra DR Byen, der er værd at høre på. Der bliver ikke noget "radio i verdensklasse" når telefonerne ikke dur, akustikken er elendig og håndværkerne bruger trykluftsbor under direkte udsendelser.
Billedet af en dagligdag er så småt ved at tegne sig for medarbejdere på P4 København - Københavns Radio, og det er ikke noget kønt billede. I et åbent brev til ledelsen, gengivet i dag i personalebladet DRåben, beskrives hvordan en elendig akustik på redaktionen - med fire meter til loftet og en massiv glasfacade - giver et helt uacceptabelt støj- og stress-niveau. Og i studierne er den ikke meget bedre. Medarbejderne skriver: "Fra ventilationsanlægget kommer der en konstant grundstøj, der kan høres i radioen, og det gør det stort set umuligt at tale studiet op. Hæshed, infektioner og stemmebåndsproblemer er allerede konstateret. Første tid hos en speciallæge er bestilt".

Og når medarbejderne forsøger at forproducere indslag til dagens udsendelser, må de konstatere, at den tekniske kvalitet er så ringe, at man er usikre på, om indslagene overhovedet kan anvendes. De båndede indslag er overstyrede, de skratter og har dåselyd, siger de frustrerede medarbejdere.

Man har også måttet opgive at bruge egne spørgsmål på de forproducerede indslag, fordi baggrundsstøjen er for voldsom. Desværre er der ingen mulighed for at filtrere telefon og egen mikrofon på de spritnye og dyrt indkøbte nyhedspulte.

"Vi kan i øvrigt heller ikke høre, når kilderne ringer tilbage på de ip-telefoner, vi bruger til interviews, for der er nemlig ingen ringetone i programmet. Ren Gøg og Gokke", skriver medarbejderne.

Der er også problemer for formidlingen af trafikinformation. Lyden fra trafikstudiet er præget af at tre af fire vægge er af glas og der er fire meter til loftet. Regionalradioens lyttere henvender sig ofte og spørger om, Københavns Radio sender trafikmeldinger fra en svømmehal?

Trafikværten må også kæmpe med en TRIM-skærm (der følger trafikken på motorvejene). Den går i sort tre-fire gange i timen, og for at få den i gang igen "skal trafikværten holde et par taster nede, flytte musen væk fra sit manuskript og "ryste den lidt" - for derefter at holde flere taster nede og flytte musen over på sit manus igen".

Problemet med forsinkelserne af lyden på telefonerne har betydet, at Københavns Radio har måttet aflyse det daglige telefonprogram 'Debat på 4'eren'. Ikke nok med at forsinkelserne gjorde det umuligt at foretage en fornuftig samtale mellem studieværten og lytterne, men telefonslusen brød også jævnligt ned. Rekorden var seks gange i løbet af en time.

Listen over klager er lang endnu: "Talkback-knapper, der ikke virker. Elendige lysforhold i afviklingsstudiet. Træk på redaktionen, der gør, at uldsjaler pt. er højeste mode hos os. Kilderne kan ikke komme igennem på hovednummeret. Og toilettet svømmer over, hver gang det regner", hedder det videre.

Og så er der også lige håndværkerne, der lystigt arbejder videre - både inde i Københavns Radios lokaler og udenfor - uanset om der er direkte udsendelse eller ej. Trykluftsbor på redaktionen, malerarbejde og andet godt er hverdagskost. Medarbejderne havde ellers fået indtryk af, at de rykkede ud til en færdig del af DR Byen.

Københavns Radios repræsentanter i byggegruppen har igen og igen stillet spørgsmålstegn ved lydforhold i studier og på redaktionen, men medarbejderne må konstatere, at hver eneste dag byder på store tekniske problemer - og at man arbejder med udstyr og i lokaler, der er uegnede til at lave radio i.

"Vi vil gerne lave radio, der er værd at høre på, radio i verdensklasse, radio, der vil føre i konkurrencen med TV 2 Radio. Vi vil gerne kunne lide at gå på arbejde, og vi vil gerne arbejde i studier, som vi før flytningen fik beskrevet som nogle af Europas mest moderne. Situationen i DR Byen gør bare den ambition urealistisk at opnå", slutter brevet fra Københavns Radios medarbejdere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -