Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danskerne foretrækker tv fremfor radio som nyhedskilde i Irak-krig
Tirsdag 1. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens hhv. 76 og 82 pct. af den danske befolkning har brugt DR1 og TV 2 til at følge med i krigen mod Irak, så er der kun 34 pct. der har brugt nyhedsudsendelser i radioen. Dermed scorer radioen næsten lige så dårligt som internettet, som 32 pct. angiver at have brugt som elektronisk medie for at følge med i krigen. Det fremgår af en undersøgelse som Ugebrevet Mandag Morgen har foretaget sammen med analyseinstituttet Zapera.
Undersøgelsen blev indledt med et bredt formuleret spørgsmål: "Fra hvilke medier får du din primære information og de daglige nyheder. Du kan højst vælge to medier". Også her blev tv topscorer. 52 pct. svarede TV 2 og 45 pct. svarede DR TV. Dernæst fulgte de landsdækkende dagblade med 34 pct. og Internettet med 20 pct.

På en yderst beskeden 5. plads kom radio. Kun 16 pct. angav, at radio var blandt de to vigtigste medier for information og daglige nyheder. Og så var det tilmed en delt 5. plads - sammen med de regionale dagblade.

Undersøgelsen i Mandag Morgen viser i øvrigt, at der ikke er mange, der har fuld tillid til medierne i forbindelse med dækningen af krigen mod Irak.

Kun 2 pct. finder dækningen 'overordentligt troværdig' - mens 16 pct. finder dækningen utroværdig og 31 pct. 'nogenlunde troværdig'. Mange mener at DR og især TV 2s dækning af Irak-krigen er meget påvirket af amerikanske kilder og amerikanske holdninger til krigen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -