Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stiften utilfreds med sendetilladelse - vil måske slet ikke lave radio
Onsdag 1. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det lykkedes ikke Århus Stiftstidende, at få The Voice og Radio 2 ud i kulden og dermed selv sætte sig på et kommercielt lokalradiomonopol i Århus. Det er avisen godt gammeldags fornærmet over. At avisen fik stillet hele to frekvenser til rådighed - døgnet rundt - formilder ikke den østjyske avis. De kan ikke bruges til noget, når nævnet ikke skar igennem og fik lukket The Voice og Radio 2. På avisens forside i dag skriver man harmdirrende: 'Radionævn i strid modvind' og citerer avisens stærkt utilfredse chefredaktør, Erik Frodelund, for at kalde lokalradionævnets afgørelse "En skinmanøvre".
Avisen kalder de to tildelte frekvenser for "mindre attraktive" og antyder, at de to frekvenser ikke skulle kunne give så god modtagelse som andre frekvenser. Det afgørende er imidlertid, at nævnet ikke har inddraget sendetilladelserne til de andre aktører på det århusianske radiomarked. Erik Frodelund formulerer det således: "Det er svært for de store lokalradioer i landet at skabe en økonomisk fornuftig forretning, hvordan kan man så i nævnet tro, at det bliver bedre ved at lukke endnu flere ind på det lokale marked. Jeg mener, at der er tale om en skinmanøvre, hvor nævnet ikke har turdet skære igennem. Og derfor føler jeg også, at man har spildt vores tid. I stedet for den elektroniske dåsemad, som bliver produceres i hovedstaden krydret med umådeligt lidt lokalt stof, skulle man naturligvis have taget imod den kvalitetsvare, som vi ville kunne tilbyde med lokale nyheder og programmer", fastslår Erik Frodelund.

Erik Frodelund vurderer, at det på de givne vilkår er tvivlsomt om avisen vil gå i gang med radioproduktion.

Avisen har fået en frist på 4 måneder til at beslutte, om man vil gå i luften med lokalradio for de århusianske lyttere.

Århus Stiftstidende omtaler videre, at DÅB er utilfredse over, at skulle afgive en frekvens (89.5 MHz). DÅB har dog ikke brugt frekvensen siden sommeren 2002, men har udelukkende anvendt 98.7 MHz. Endvidere vil SBS muligvis klage over, at man mister 94.6 MHz til Radio 2. Radio 2 høres dog fortsat i Århus på 92.2 MHz.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -