Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3s musikchef satser på det danske
Torsdag 10. februar 2005
Af Thomas Nielsen
 
I november 2003 blev Lars trillingsgaard musikchef for P3, og siden da har bands som Tue West, Swan Lee og Nephew fået masser af airplay i DR.
Lars Trillingsgaard var i mange år en kendt stemme på ANR i Aalborg. Nu sætter han sit præg på P3s musikvalg som musikansvarlig for den landsdækkende kanal med det unge image. Musikchefen er udmærket klar over, at han i kraft af sit job er med til at bestemme, hvad vi andre skal lytte til - og om et band forbliver i mørket eller når stjernerne.

- Det er mig, der har det endelige ansvar for, hvad der skal spilles. Men jeg har ikke magten til at stoppe noget ned i halsen på folk. Min opgave består i at tage nogle chancer og vælge noget ud, og så kan jeg bare trykke på knappen og håbe på, at det bliver godt modtaget, siger Lars Trillingsgaard, og glæder sig over, at dansk musik i de senere år har fået flere og flere fans.

P3s målsætning er, at 30 procent af al musik på kanalen skal være dansk. Udvælgelsen foretages af kanalens playlist-udvalg, der består af seks musikfaglige personer med Lars trillingsgaard som formand. Hver torsdag mødes udvalget for at diskutere, hvad der skal satses på i den kommende tid af både dansk og international musik.

- Vi lægger vægt på, at musikken er original inden for sin genre. Det er vigtigt, at der er tænkt nogle selvstændige tanker, og at musikken peger fremad. Det er derfor, at vi prioriterer navne som Tue West, Nephew og Tim Christensen højere end konstruerede boybands og Popstars-deltagere, siger Lars Trillingsgaard, der aldrig afsiger sin dom med det samme.

I løbet af en almindelig uge lytter kanalens musikchef til omkring 120 forskellige artister fra ind- og udland, og stakken af dansksproget musik vokser hele tiden.

For at hjælpe talentfulde musikere på vej arrangerer DR blandt andet 'KarriereKanonen', som Johnny De Luxe, Tue West og Rasmus Nøhr deltog i, før de slog igennem. Initiativet er sat i gang for at sætte ekstra fokus på den danske, rytmiske musik og give chancen til endnu ukendte danske musikere, der "kan noget med det danske sprog".

- For 20 år siden blev der måske udgivet ti danske rockplader om året. I dag kommer der flere hundrede, og meget af det er uinteressant. Men der er også gode ting imellem, og vækstlaget i Danmark er stort og varieret, siger Lars Trillingsgaard til Nordjyske Stiftstidende.

Udover en 10-årig karriere som musikchef på ANR, var han souschef på Radionet, indtil han i november 2003 blev hentet til P3.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -