Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre vil fjerne P3 fra FM i 2011
Tirsdag 22. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Står det til regeringspartiet Venstre, så bliver det slut med - for langt de fleste danskere - at høre P3 på bilradioen fra 2011. Venstre vil nemlig lukke P3s FM-frekvenser. P3 vil derefter kun kunne høres på DAB og på nettet. Senere kommer turen - hvis det står til Venstre - til P2 i 2013 og P4 i 2014, der også skal have frataget FM-frekvenserne. Fra 2016 skal FM-båndet helt lukkes, mener Venstre.

"DR lægger selv op til, at vi slukker for det analoge radiosignal allerede i 2015, men de viser ingen farbar vej for, hvordan man får danskerne til at lytte mere til DAB. Vi synes, at det er naturligt, at DR med sin styrke er med til at bære udviklingen," siger Ellen Trane Nørby, medieordfører for Venstre, i dag til Berlingske Tidende.

Hun fortsætter: "De folk, der lytter til DAB, lytter i høj grad til kanaler, som de ikke finder andre steder. Hvis indholdet på DAB ikke er unikt, hvorfor skal man så købe en DAB-radio?" spørger hun.

Venstres forslag til en ny medieaftale ligger i forlængelse af en medieudredning fra medieforsker Anker Brink Lund og Rambøll, der foreslår et udbud af P3.

Venstres forslag indebærer, at P2 og P3 bytter frekvenser - og at P3s frekvenser ubydes til en kommerciel aktør med virkning fra 2011. Det bliver dog en stakket frist for P2 og dermed klassisk musik på FM. Venstre foreslår nemlig, at der skal slukkes for P2 på FM i 2013. I 2014 skal der også slukkes for P4.

I dag er der kun meget få biler med en DAB-radio. Venstre foreslår derfor, at ophæve beskatning på DAB-radioer i biler som 'luksustilbehør' - og derudover vil man indføre lovkrav om, at alle nyere biler med radio fra 2015 skal have en DAB-radio .

Venstres forslag indebærer endvidere, at der skal stilles profilkrav til de kommercielle kanaler på DAB, hvor kanalerne udbydes i blokke af tre kanaler. Venstre foreslår at Public Service puljen udbygges, så kommercielle radiokanaler kan søge om midler på programniveau - og at KODA og Gramex højst må opkræve en minimumsbetalingen fra radiostationerne på 15 pct. af deres omsætning.



Annonce:
L'EASY Brugtmarked. Køb brugte mobiler kontant eller finansieret. Se mere her







Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -