Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nye P3 nyheder: som at formatere Jellingestenen fra runeskrift til graffiti
Mandag 2. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Redaktør for P3, Henrik Heide fra DR Radios Chefredaktion funderer i Journalisten over pressens reaktioner på de nye P3 nyheder, og om hvorfor DR fik hele den samlede danske verdenspresse på nakken.
Han skriver at han lige så godt kunne have foreslået en formatering af Jellinge-stenen fra runeskrift til graffiti. Det ville sikkert i presses øjne have været lige så slemt.

"Uden at have hørt en lyd eller spurgt til P3 Nyhedernes koncept brugte de store dagblade allerede i oktober måned lederplads på at varsle forfladigelse, voicificering og pop-nyheder. Tanken om lyd og beats i en DR-nyhedsudsendelse blev sidestillet med manglende troværdighed – og enhver forkølet forklaring om lyd som radioens grafiske udtryk blev overhørt. At ville konkretisere sproget og i det hele taget møde lytterne, hvor de er, blev kaldt leflen for ungdommen", fortæller Henrik Heide og fortsætter med at referere fra Kristeligt Dagblad der kunne berette, at DR Nyheder nu havde ansat DJs fra The Voice til at læse nyheder op.
Dagbladene var blevet enige om én ting – på lederplads naturligvis: P3 fortjener ingen licensmidler, når kanalen alligevel skal lyde som noget, de kommercielle radioer leverer gratis.
Da de nye P3 Nyheder så kom i luften fra nytår fortsatte kritikken. Et enkelt medie satte sig dog ned og analyserede en uges 500 indslag parallelt med The Voice og Radioavisen. Det var Ugebrevet Mandag Morgen. Det konkluderede, at P3 Nyhederne "hæver sig over kommerciel radio, udfordrer den traditionelle Radioavis og har potentiale for at få unge til at interessere sig for samfundet. Udsendelserne rammer målgruppen godt og bringer nyheder ud fra et væsentlighedskriterie frem for et underholdningskriterium". Desuden påpeges det, at "P3 Nyhederne har markeret sig i debatten om et multietnisk samfund" - og "P3 Nyhederne bør ses som en udvidelse snarere end en forfladigelse af radionyhederne".
Undersøgelsen blev omtalt i en notits i Berlingske Tidende. Siden da har der været tavshed omkring P3 Nyhederne. Det er synd, mener Heide og lægger op til en mere seriøs debat om P3 nyhederne og om, hvordan det lader sig gøre at bedrive samfundsorienteret journalistik på en måde, der kan fængsle en generation, der har vænnet sig til at tage den underholdende fortælling for givet.
Læse hele artiklen her: http://www.journalistforbundet.dk/coma.asp?o_id=31232&redir=1


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -