Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kristent slagsmål om plads i nævn
Tirsdag 12. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En gruppe på ti forskellige kirkelige organisationer i Aalborg Kommune har taget boksehandskerne på for at tilkæmpe sig en plads i det nordjyske fællesnævn for lokal radio og tv. De slås for at overtage folkekirkens plads i nævnet. Samtidig retter de en direkte kritik af nævnets formand, Kaj Poulsen (S).
Det er Peter Øhrstrøm (billedet) fra Pinsebevægelsen, der er bannerfører for de 10 kirkelige organisationers kamp, skriver Nordjyske Stiftstidende. Han har sendt en brev til Aalborg Byråd, hvori han argumenterer kraftigt for en udskiftning i nævnet. Samtidig klager han over byrådsmedlem og LO-formand Kaj Poulsens (S) ledelse af det møde, hvor organisationerne og foreningerne i Aalborg Kommune skulle udpege deres repræsentanter til det nordjyske nævn.

Peter Øhrstrøm mener ikke, der er nogen saglig begrundelse for at "Aalborg Folkekirkelige TV" gang på gang skal være det kristelige i det fælleskommunale nordjyske radio- og tv-nævn.

"Det kan ikke være rimeligt, at denne forening skal have monopol på posten, således at foreningen kan få lov at besætte posten, uanset hvad man mener i resten af byens kirkeliv", skriver Peter Øhrstrøm blandt andet til byrådet på de 10 foreningers vegne.
Peter Øhrstrøm finder det rimeligt, at pladsen går på skift mellem Aalborg Folkekirkelige TV, bevægelserne bag Lumi Radio og frikirkerne, som samarbejder om Aalborg Kristne TV.
Formand for lokalradionævnet Kaj Poulsen, siger til Nordjyske, at han finder de 10 kirkelige organisationers argumentation for at være mere end tynd.

”Folkekirken repræsenterer vel omkring 90 procent af befolkningen i Aalborg Kommune, og det sikrer efter min mening bredden i sammensætningen af udvalget. Det ville være helt urimeligt, hvis folkekirkens plads i nævnet skulle gå på skift med andre kirkelige organisationer, der måske højst repræsenterer fem procent af befolkningen”, siger han til avisen.

Kaj Poulsen understreger, at radio- og tv-nævnet ikke er tænkt som forum for dyrkelse af snævre særinteresser. Tværtimod er det et sted, der skal tage hensyn til helheden.
Byrådet tager stilling til sagen på mødet mandag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -