Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De Sorte Spejdere blev årets radioværter
Mandag 29. september 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For andet år i træk blev Anders Breinholt og Anders Lund Madsen kåret som årets radioværter i Ekstra Bladets 'Den Gyldne Mikrofon'-afstemning. De Sorte Spejdere fik 10 gange så mange stemmer som nummer to i afstemningen.
Den ene vigter sig med, at han rørte ved Prins Henrik i 1994. Den anden var ude for noget ballade med en Kreidler-knallert i Ølstykke i sin ungdom, så han måtte flygte til København for først at ernære sig som falckredder og så senere som radiovært.

Sådan præsenterer henholdsvis Anders Lund Madsen og Anders Breinholt sig bl.a. på De Sorte Spejderes hjemmeside på dr.dk, og fra lørdag kan de to P3-værter også skrive en anden ting på sitet. Nemlig at de nu er blevet 'Årets danske radioværter' for anden gang.

Som afslutning på branchefestivalen Radiodays blev Prix Radio, Danmarks officielle radiopriser, lørdag aften uddelt på Halvandet på Refshaleøen i København. Og ligesom sidste år blev det en triumf for de to radiofoniske spasmagere, der samtidig fik overrakt Ekstra Bladets 'Gyldne Mikrofon'. Lytterne har nemlig i den forgangne uge kunnet stemme på netop deres værtsfavoritter på avisens hjemmeside.

På baggrund af citater fra avisens læsere var motiveringen kommet til at lyde, at 'De Sorte Spejdere' får prisen "for på fremragende vis at formå at sætte landet i stå, at få gode mødre til at blive dårlige mødre, fordi de heller vil lytte radio end hente ungerne i børnehaven, og for på fremragende vis at samle nationen hver eftermiddag mellem 14 og 16 og gøre livet lettere for folk, der er ved at dø af kulilteforgiftning i landets lange motorvejskøer..." Citat slut.

Anders Breinholt sagde til Ekstra Bladet efter modtagelsen af prisen: "Det er den eneste pris, jeg virkeligt har lyst til at vinde. Det er nemlig rigtige mennesker, der bestemmer, hvem der skal have den pris. Det er ikke alle mulige radio-tosser."

Mediedirektør Lars Grarup er superglad for, at det er 'De Sorte Spejdere', der får lytternes pris:

"’De Sorte Spejdere’ laver radio, der adskiller sig fra alt andet, der bliver lavet i radiobranchen. Helt fra starten var spejderne et meget modigt radioformat, som har været nyskabende på den danske radioscene. Fra at være et program, der blev sendt søndag aften på P3, har det udviklet sig til et af de mest lyttede programmer i primetime på P3. ’De Sorte Spejdere’ er ganske enkelt blevet en institution - ikke bare radiomæssigt, men mediemæssigt," siger Lars Grarup.

'De Sorte Spejdere' vandt i suveræn stil. De fik flere stemmer end de øvrige ni nominerede tilsammen.

Resultatet af afstemningen om Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon:

1. De Sorte Spejdere, DR P3
2. Mads & Monopolet, DR P3
3. De Nye Morgenhyrder, Radio 100FM
4. P4 Morgen, DR København
5. Brødrene, DR P4
6. Skovmand & Bue, Radionet/Hit FM
7. Adam & Lisbeth, Radionet/Guld FM
8. Go'Morgen P3, DR P3
9. Go' Mor'n Holdet, Radio Horsens
10. Carsten & Co., Radio 100FM


De Sorte Spejdere fra P3 - Anders Lund Madsen og Anders Breinholt - blev årets radioværter for andet år i træk. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -