Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: SR journalister i politisk kontrol
Torsdag 20. juni 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Journalisterne på Sveriges Radio (SR) får nu pålæg om at de skal betegne det svenske, nationalistiske parti "Sverigedemokraterne" som "fremmedfjendtligt". Ledelsen for 'Ekot' redaktionen, der leverer timenyheder til SR Radio, understreger desuden, at journalisterne ikke skal være objektive, men partiske over for organisationer, som "truer det demokratiske samfunds grundideer". DRs nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen tager skarpt afstand fra de svenske tiltag.
De særlige retningslinjer findes i et såkaldt policy- dokument, som ledelsen på Ekot-redaktionen har sendt til samtlige lokalredaktioner, skriver Kristeligt Dagblad i dag. Dokumentet sigter specifikt mod de to, små nationalistiske partier Sverigedemokraterna og Nationaldemokraterna.

Sverigedemokraterna og Nationaldemokraterna gøres også til genstand for negativ særbehandling, da partierne ikke får samme sendetid som andre partier. I dokumentet understreges det, at 'Sverigedemokraterna' kun skal have sendetid svarende til stemmetallet ved det seneste valg i 1998.

Rolf Stengård, nyheds-chef på Ekot-redaktionen, siger at "det er vores pligt at være partiske og tage afstand fra bevægelser, som truer demokratiet".

Lisbeth Knudsen, nyhedsdirektør i Danmarks Radio, tager skarpt afstand fra at pålægge journalisterne særlige retningslinjer, som det nu sker i Sverige.

"Det vil aldrig ske i DR. At journalisterne skal være partiske over for højreorienterede bevægelser er dybt problematisk for et statsmedie, som skal repræsentere hele befolkningen. Vi vil ikke ukritisk lægge sendetid til yderligtgående bevægelser, som opfordrer til ulovligheder. Men det er ikke ledelsens opgave at fortælle journalisterne, hvordan de skal beskrive bestemte organisationer", siger Lisbeth Knudsen til Kristeligt Dagblad. Hun tager også tager afstand fra, at mindre partier skal have mindre sendetid end store partier.

"Jeg er bange for, at svenskerne gør en stor fejl, hvis de vil forsvare demokratiet ved at undertrykke bestemte holdninger", siger Lisbeth Knudsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -