Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Journalistforbund ønsker licensstigning
Fredag 23. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Formand for Dansk Journalistforbund (DJ), Mogens Blicher Bjerregård vender sig skarpt imod Venstres udmelding om, at medieforliget skal skrottes og at der dermed ikke sker en forhøjelse af licensen. DJ mener i stedet at Public Service stationen DR skal styrkes og at licensens skal sættes op.
DJ mener at Venstres mediepolitik kan vise sig at være en meget alvorlig trussel for danske medier i det internationale perspektiv. ”Hvis vi mener, at vi i Danmark har kulturelle og demokratiske værdier, som både herhjemme og i international sammenhæng skal nyde fremme, så vil det klogeste lige nu være at holde fingrene væk fra licensstigningen”, siger Bjerregård i en udtalelse og peger på at DR set i international sammenhæng er en lille medievirksomhed - langt bagefter koncerner som Bonniers, Egmont og Orkla.

DJ mener at et licensstop vil betyde et initiativstop praktisk såvel som psykologisk og at DR risikerer at komme ind i en negativ spiral. Venstres udspil vil ødelægge en positiv udvikling i DR, som klart har markeret sig efter adskillige kriser, mener journalistformanden.

En manglende licensstigning vil også gribe dybt ind i programplanlægningen i de to stationer, som for længst har lagt budgetter for 2002, siger Bjerregård videre.

Han mener dog at det er sundt med konkurrence, men peger på at ”alle erfaringer fra udlandet viser, at stærke public service stationer fungerer som lokomotiver for kvalitet og mangfoldighed – også i de rent kommercielle radio- og tv-stationer”.

Mogens Blicher Bjerregård konkluderer derfor at dansk mediepolitik skal betragtes som kulturpolitik, og at licensen ikke skal betragtes som et skatteobjekt: ”Det er netop ikke en skat, men en betaling for en ydelse, som har grundlæggende betydning for vores kultur, demokrati og ytringsfrihed”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -