Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Dyb skuffelse i NLR over avisvenlig medieredegørelse
Tirsdag 2. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Formand for Norsk Lokalradio Forbund, Thor Olav Reiersdal, lægger ikke fingre imellem i sin kritik af den norske kulturministers medieredegørelse: ”Denne redegørelse kunne lige så godt hedde ’avisredegørelse’. Det er betegnende, hvor stor omsorg ministeren har for aviserne. Når det gælder de æterbårne medier er der stor set intet at hente i redegørelsen”.
Det eneste positive Reiersdal kan finde i redegørelsen er signalerne om, at loftet for gevinster i radiobingo hæves. "Men det manglede da også bare. De har ikke været reguleret siden 1990".

Reiersdal hæfter sig i øvrigt ved, iflg. På Lufta, at kulturminister Ellen Horn næsten udelukkende har lagt Dagbladsudvalgets indstilling til grund for redegørelsen. Hun har helt glemt Nyborgudvalgets indstilling.

Mange ledere af de norske lokale radiostationer er også skuffede over, at der ikke kommer offentlige midler til digitaliseringen af området. Reiersdal konstaterer, at lokalradioerne slet og ret ikke har råd til at etablere et DAB sendernet på egen hånd.

Én ting der også stikker i øjnene er kulturministerens manglende behandling af koncessionsafgift for landsdækkende radio i Norge. Iflg. Norsk Lokalradio Forbunds leder ville en sådan afgift være på sin plads. Især fordi den ville kunne styrke de lokale radiostationer.

Reiersdal peger på, at det nu af P4s koncessionsvilkår fremgår, at ”Det er en forudsætning at der lægges op til et nært programssamarbejde med nærradioer, for bl.a. jævnligt at bringe programmer fra forskellige dele af landet”. Meningen var at de lokale stationer ikke skulle blive ramt pga. etableringen af en national, kommerciel radiokanal. Der skete som bekendt det modsatte. De lokale stationer blev hårdt ramt ved etableringen af den landsdækkende kommercielle P4 station i Norge, og først sidste år klarede lokalradiobranchen så nogenlunde at gå i balance igen. Mange har i flere år – forgæves – foreslået at overføre dele af det gigantiske overskud fra pengemaskinen P4 til de lokale kulturbærere. Men det er der intet af i Ellen Horns medieredegørelse, siger en utilfreds NLR formand, der bare kan konstatere at den norske kulturminister næsten udelukkende er interesseret i de trykte mediers ve og vel.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -