Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flertal for nedsættelse af musikvederlag
Onsdag 9. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen er på vej med en omfattende lovpakke for radiodriften herhjemme, skriver Berlingske Tidende i dag. Pakken indebærer bl.a. helt nye landsdækkende radiofrekvenser, og en nedsættelse af de danske radiostationers rekordhøje betaling til KODA og Gramex.
Jens Rohde mener, at de danske radiostationer kun bør betale afgifter i henhold til, hvor mange lyttere den enkelte radiostation har, og forslaget støttes af Leif Lønsmann, radiodirektør i DR, mens KODA betegner forslaget som uanstændigt.

"Det er endnu mere uanstændigt, sådan som KODA udnytter sit monopol. Men det skal være slut nu!" fastslår Dansk Folkepartis kulturordfører Louise Frevert.

Medieordfører for de konservative, Carina Christensen, siger til Berlingske Tidende, at der er et borgerligt politisk flertal for at gøre kunstnerafgifter til KODA og Gramex til en del af lovpakken.

Fra Gramex hedder det, at der ikke er behov for et lovindgreb. Selskabet har netop forhandlet aftaler med både Sky Radio og Radio 100FM på plads. Iflg. avisen forhandler de to radiostationer fortsat med KODA.

KODA-direktør Niels Bak siger om det ventede indgreb, at det er endnu et forsøg på at bringe kunstnerne i knæ. "Det er åbenbart kunstnerne, der skal betale for, at der skal sættes endnu mere gang i medieudviklingen. Betaling efter antallet af lyttere vil ramme smalle musikgenrer. Det er kulturpolitisk en alvorlig sag".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -