Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiospilprisen 2007 til 'Osbornes Æske'
Mandag 6. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiospil er en yderst populær teaterform for blinde og stærkt svagsynede, så der var stor tilslutning til årets uddeling af Radiospilprisen. Uddelingen fandt sted under Dansk Blindesamfunds Kulturfestival i Fredericia, og vinderen blev radiothrilleren 'Osbornes Æske'.
Dansk Blindesamfunds Radiospilpris blev lørdag den 4. august 2007 uddelt for 31. gang. Hæderen gik til forfatteren Torbjørn Rafn og instruktøren Anders Lundorph for deres originale radiothriller, 'Osbornes Æske'. En thriller, hvor lydbilledet virkelig er i særklasse, og hvor der er kælet for detaljerne i sådan en grad, at der i juryens ører blev skabt et storslået univers.

"Det betyder meget for mig at modtage prisen. Blinde er jo radioens kernepublikum, og de er de allerbedste lyttere. Derfor er det en ære at modtage prisen", siger Torbjørn Rafn.

'Osbornes Æske' er Torbjørn Rafns første spændingsserie, men han har allerede skrevet en del enkelte radiospil til Radio Drama i DR. Han debuterede i Radio Drama i 1996 med spillet 'Stjernespringeren'. Han har siden da skrevet radiospillene 'De overvindelige', 'Frelseren', 'Nattebønner' og 'Gentagelsens Hotel'. De sidste par år har han arbejdet med film.

"'Osbornes Æske' har været en formidabel lytteoplevelse for juryen. Vi håber alle sammen meget, at vi kommer til at lytte til mere spænding fra Torbjørn Rafn, og at Anders Lundorph i så tilfælde endnu engang vil påtage sig instruktørrollen. For med denne serie har de nemlig i vores ører i fællesskab skabt en særdeles original radiothriller, der har alt, hvad en god radiothriller skal rumme", siger Allan Mikkelsen, jurymedlem

'Osbornes Æske' var med sin nervepirrende handling og sit formidable lydunivers en sikker vinder. Nu håber Dansk Blindesamfund, at DR i fremtiden vil genudsende serien.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -