Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Rajar afviser Radiocontrol målinger
Fredag 22. marts 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Som omtalt på radionyt.com i går torsdag viser foreløbige resultater fra gennemførelse af lyttermålinger med det nye elektroniske system, Radiocontrol, en ændret fordeling mellem store og mindre stationer end det fremgår af de traditionelle dagbogsundersøgelser. Radiocontrol målingerne viser sig også at der er en klar tendens til at folk lytter til flere forskellige radiostationer end det fremgår, når de skal skrive dagbog. Rajar afviser de nye tal.
Det er The Wireless Group (TWG) og Carat Insight, der har gennemført et forsøg med Radiocontrol i området Slough, Windsor og Maidenhead, hvor 670 personer er blevet udstyret med særlige armbåndsure, der hvert 4. sekund optager en kort lydbid. Efter en uge indsamles urene og hukommelsen sammenlignes med, hvad de forskellige radiostationer har udsendt, og dermed kan man ganske præcist afgøre, hvad den pågældende person har lyttet til hvornår, skriver ukRadio.

TWG, der bl.a. ejer radiostationen talkSPORT, mener at det er en langt bedre måde, end den traditionelle dagbogsmetode, hvor folk selv skal huske, hvad de har lyttet til hvornår og skrive det ned i en dagbog i ugens løb.

Hovedresultaterne for den nye elektroniske målemetode tyder på, at reach for 19 ud af de 23 stationer, der var med i undersøgelse, var højere end den fremgår af dagbogsmålingerne. Det gjaldt særligt nationale stationer og stationer med et all talk format.

Nogle af deltagerne i forsøget udfyldte samtidigt dagbøger, og i 6 ud af 10 tilfælde, havde respondenten lyttet til flere radiostationer, end han/hun havde husket at skrive ned i sin dagbog. Det viste sig også, at respondenterne lyttede radio i betydeligt kortere tid, end de selv opgav.

Rajar, der står for de traditionelle dagbogsundersøgelser, afviser resultaterne fra forsøget med Radiocontrol. Rajar siger til BBC News Online, at dels er undersøgelsen for lille og dels tager den ikke det ændrede lyttemønster efter 11. september med i betragtning. ”Radiolytning ændrede sig dramatisk efter den 11. september og de sammenligner tal fra før og efter denne dag”, siger en talsmand for Rajar. Desuden måler Rajar lyttertal i hele landet – og ikke blot i et lille, begrænset område som det var tilfældet med TWG/Carat undersøgelsen.

Rajar er selv i øjeblikket i gang med en serie forsøg med en lignende teknologi. Disse forsøg ventes afsluttede om omkring ti måneder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -