Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Stor international opstandelse over montagens død i DR
Onsdag 2. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har i denne uge besøg af 117 radiofolk fra forskelle dele af verden. De diskuterer bl.a. radiomontager. Men de er ankommet til en del af DR, der er på vej til at tage livet af den hæderkronede radiomontage som et led i en spareplanen - og det har sat sindene i kog. "Her kommer folk fra fattige østeuropæiske lande, som laver radio på få kvadratmeter med minidisc og håndholdt mikrofon. De kommer til konference i denne gigantbygning med designermøbler og glasfacader og får at vide, at I ikke har råd til at lave radiomontager. Det er meget svært at forstå", som Elisabeth Stratka fra den østrigske radio udtrykker det overfor Berlingske Tidende.
Elisabeth Stratka fra Wien mener, at det må stå slemt til i Danmark, hvis man er nødt til at lukke ned for produktionen af radiomontager. Hun mener ikke, at det virker som om ledelsen i DR er klar over, hvad det er, de slår ihjel.

DR har været foregangsland for radiostationer over hele Europa i produktionen af radiomontager siden slutningen af Anden Verdenskrig. Det er stolte traditioner, som repræsentanterne for de udenlandske radiostationer harcelerer over, at DR nu smider væk, skriver Berlingske videre.

"Vi startede for 17 år siden med at lave radiomontager, og DR har lært os alt, hvad vi kan," siger Berit Hedemann fra NRK og fortsætter: "Det her er ikke bare et tab for Danmark, men også for Norge og for resten af Europa. Det er vores største inspirationskilde, som forsvinder".

"I har et højt respekteret ry i internationale sammenhænge for jeres arbejde med radiomontager, og vi er kommet hertil fra hele verden i respekt for det, I laver. Vi har forståelse for DR's økonomiske problemer, men vi har svært ved at forstå, hvordan man kan slå en hel genre ihjel pga. en ledelsesfejl," siger Peter Leonard Braun fra tysk radio.

De 117 deltagere i konferencen har skrivet en erklæring til kulturminister Brian Mikkelsen. Her opfordrer de ham til at sikre radiomontagens overlevelse i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -