Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Søren Mørch får DRs Rosenkjærpris
Onsdag 3. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Historikeren Søren Mørch, der fylder 70 år og har afskedsforelæsning på Syddansk Universitet tirsdag den 2. december, får DRs Rosenkjærpris.
Tirsdag fyldte historikeren, lektor Søren Mørch 70 år, hvor han holdte med en afskedsforelæsning på Syddansk Universitet, og på fredag får han overrakt den ærefulde Rosenkjærpris af DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Prisen er opkaldt efter magister Jens Rosenkjær, som var foredragschef i DR, og den tildeles en fremtrædende videnskabsmand eller kulturpersonlighed, som har formidlet et vanskeligt emne på dansk.

Søren Mørch (født 1933) har som historiker altid været en fornyer, og han har igennem hele sin karriere været i stand til at se med nye øjne på både fortiden og nutiden. Hans emnevalg og interesseområder strækker sig vidt og er altid præget af den gode formidling. Hvad enten Søren Mørch optræder som foredragsholder, forfatter eller debattør, er han en medrivende og engageret fortæller. Det er derfor heller ikke overraskende, at hans forskningsprojekter tit og ofte ender som på boghandlernes bestsellerlister, og at han selv er en flittig benyttet ekspert i både radio, tv og den trykte presse.

Søren Mørch har således redigeret og udgivet talrige værker om Danmarks historie, samtidig med at han har passet sin lektorgerning på Syddansk Universitet. Hans dybe personlige engagement i historien og hans evne til at sætte den i et relevant perspektiv for nutiden, betyder samtidigt, at hans værker ofte ægger til debat og omtanke.

DRs Rosenkjærpris er på 25.000 kroner, og prismodtageren forpligter sig til at holde 5-6 radioforedrag om et vægtigt videnskabeligt eller kulturelt emne.

Rosenkjærprisen overrækkes i år for 36. gang. Blandt de tidligere prismodtagere kan nævnes Johannes Sløk (1967), Ove Nathan (1974), Justus Hartnack (1983), Hans Edvard Nørregård-Nielsen (1990), Karsten Fledelius (1999) og Per Stig Møller (2001). Adskillige af DRs Rosenkjærforedrag er senere udgivet i bogform, således senest Per Stig Møllers "Mere Munk".

Prisen overrækkes af radiodirektør Leif Lønsmann fredag den 5. december klokken 11.00 i Rådssalen i Radiohuset.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -