Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil gøre 'Metrokoncerter' til nyt varemærke
Onsdag 31. august 2005
Af Karsten Jensen
 
Når DR i dag lancerer begrebet 'Metrokoncert' i Radiohusets Koncertsal, er det ambitiøse mål samtidig, at DR får lanceret et nyt og fast koncertkoncept som for eksempel DRs 'Torsdagskoncerter' har været det i efterhånden 72 år.
Tanken er, at folk skal kunne gå ind at høre god klassisk musik med DR Radiosymfoniorkestret i en time for en halvtredser efter fyraften. Det er ikke nogen hemmelighed, at DR med initiativet også håber at komme ud til nyt og andet publikum ved at lægge koncerterne på et andet tidspunkt og sætte dem ind i en anden ramme end hidtil.

Ved koncerten i dag klokken 17-18 står chefdirigent Thomas Dausgaard i spidsen for DR Radiosymfoniorkestret i Beethovens 'Symfoni nr. 3, Eroica', og modsat mange andre koncerter med orkestret, vil man her kunne købe billetter ved døren. Vil man være helt sikker, kan man dog også købe billetter på forhånd til Metrokoncerten på Billetnet eller i DR Butikken over for Radiohusets Koncertsal.

"Med Metrokoncerterne vil vi gerne vise et bredt udsnit af den danske befolkning, at en klassisk koncert i dén grad er levende, udtryksfuld, rørende, indsigtsgivende - eller bare afslappende. Det er ikke kedelig kulturarv - og det foregår lige her og nu, for eksempel på vej hjem fra arbejde eller lige inden en god middag med vennerne. Og med en pris på 50 kroner, kan det ikke slå bunden ud af økonomien," mener DRs orkester- og korchef Per Erik Veng.

Når DR har valgt at kalde den nye koncertrække for 'Metrokoncerter', skyldes det blandt andet, at navnet så kan videreføres, når DR flytter i DR Byen i Ørestad. Radiohusets Koncertsal ligger i dag ved Forum Station på Frederiksberg, mens DRs kommende koncerthus ligger klos op ad metrostationen Universitetet/DR Byen på Amager.

Udover Metrokoncerten på årets sidste augustdag giver DR Radiosymfoniorkestret også denne form for koncert onsdag den 14. september, onsdag den 2. november og onsdag den 8. februar med værker af Sibelius, J. P. E. Hartmann, Schumann og Bruckner på programmet.

Dagen efter premieren på Metrokoncerterne - torsdag den 1. september - er der sæsonåbning på Torsdagskoncerterne i Radiohusets Koncertsal. Her vil man blandt andet for første gang i Danmark kunne høre Bent Sørensens værk, 'Den Lille Havfrue' med DR Radiosymfoniorkestret og DR Radiopigekoret. Koncerten sendes også direkte på P2 fra klokken 20 torsdag med genudsendelse på søndag klokken 10 samme sted.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -