Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Især nyt koncerthus er skyld i, at DR Byen bliver 600 millioner dyrere
Torsdag 7. september 2006
Af Knud Hyllested
 
DR Byen i Ørestad bliver cirka 600 millioner kroner dyrere end den hidtil forventede udgift på 3.370 millioner kroner, meddeles det nu officielt fra DR i en pressemeddelelse. Fordyrelsen skyldes i høj grad, at DRs nye og utraditionelle koncerthus er meget mere komplekst at bygge end først antaget.
Tallene, der ligesom resten af DR Byens regnskab er målt i 1999-priser, fremgår af en slutprognose, som DRs bestyrelse har behandlet torsdag.

”Det er yderst beklageligt, at det ikke har været muligt at fremskaffe et tilstrækkeligt informationsniveau før nu. Og da byggeriet er tæt på sin afslutning, har vi ikke mulighed for at begrænse udgifterne væsentligt,” siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer i en kommentar til budgetoverskridelsen. Målsætningen er nu at holde byggeprojektets slutomkostninger under fire milliarder kroner i 1999-kroner.

Forklaringerne på, at budgettet er skredet, er mange, hedder det videre fra DR. Kenneth Plummer understreger, at de seneste måneders forløb i DRs byggeprojekt har været ”klart utilfredsstillende”.

”Helt overordnet må vi konstatere, at vi simpelthen ikke har været dygtige nok til at styre projektet her i slutfasen. Vi har haft store problemer med tidsplanen og har derfor været nødt til at forcere arbejdet for at kunne overholde den. Tidsplanen er særlig kritisk for DRs nyheds- og sportsredaktioner, fordi det vil belaste økonomien yderligere, hvis redaktionerne i TV-Byen ikke er ude inden årsskiftet,” siger generaldirektøren, der tilføjer:

”Vi har haft store problemer med den tekniske kompleksitet i byggeriet, særligt i koncerthuset, men også på andre områder. Vi har heller ikke været skarpe nok i vores styring af den proces, der blev sat i gang for at afhjælpe problemerne. DR døjer med fortsatte problemer med projekteringen og med leverancerne, ligesom en række entrepriser er blevet omprojekteret i løbet af året - ikke mindst i forhold til koncerthuset.”

Da DR ikke kan spare sig ud af den forventede budgetoverskridelse, understreger DRs generaldirektør Kenneth Plummer, at DR derfor fremadrettet må sætte alt ind for at undgå, at økonomien udvikler sig endnu dårligere frem mod afslutningen af byggeriet.

For at sikre en bedre styring det næste halvandet år vil DR bede Rigsrevisionen om at undersøge forløbet siden februar i år og lave en revurdering af den netop fremlagte slutprognose, styrke byggeprojektets ledelse med en ekspert i bygherrerådgivning og intensivere den økonomiske opfølgning på projektet.

Desuden er der efter gensidig overenskomst indgået en aftale mellem økonomidirektør Bent Fjord og DR, om at han med øjeblikkelig virkning fratræder sin stilling.

”Som den overordnede ansvarlige for styring af byggeprojektet påtager jeg mig ansvaret for udviklingen. Jeg tager derfor konsekvensen ved at fratræde,” siger Bent Fjord.

Til at dække budgetoverskridelserne optager DR nu et lån på markedsvilkår. Men selv om merudgiften bliver lånefinansieret, vil DR kunne stå ved sin forpligtelse om at levere mindst lige så mange timers programmer som i 1999. Da det for syv år siden blev besluttet at opføre DR Byen, var fastholdelsen af programproduktionens omfang politikernes betingelse for at sige ja til byggeriet.

”Men det er klart, at finansieringen af det nye lån alt andet lige betyder, at der også vil være færre penge til udvidelser af programproduktionen,” siger Kenneth Plummer, der understreger, at DR naturligvis vil overholde forpligtelserne i det netop indgåede medieforlig.

Generaldirektøren pointerer, at der ikke er planer om fyringsrunder som følge af overskridelsen. Direktionen vil nu se på, hvor der kan høstes penge, og en udskydelse af visse projekter kan være en mulighed.

DR Koncerthuset er planlagt til at åbne i januar 2008. Men netop fordi dette byggeri er så utraditionelt og krævende, er der risiko for, at koncertsalene først står færdige nogle måneder senere. Det vil betyde, at den første koncert i de nye omgivelser tidligst kan finde sted i foråret eller sommeren 2008.

”Midt i dette er det værd at huske, at DR Byen er et utroligt visionært projekt. DR Byen bliver en af verdens bedste elektroniske mediearbejdspladser, og vi kan dermed give danskerne endnu bedre tv, radio og internet,” siger Kenneth Plummer.

Alle DRs aktiviteter i hovedstadsområdet skal samles i DR Byen i Ørestad, og DR er bygherre på projektet. Beslutningen om at opføre bygningerne på Amager blev taget i 1999, det første spadestik blev taget i juni 2002, og selve byggeriet gik i gang i november 2002.

De første medarbejdere flyttede til DR Byen i november 2005, og i dag arbejder cirka 1500 ansatte allerede på den nye DR-adresse.

Byggeriet er opdelt i fire segmenter med hver deres arkitektur, og de fire bygninger skal bindes sammen af en indre gade. Sammenlagt får DR Byen et areal på 132.500 kvm.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -