Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Større fokus på digital radio
Tirsdag 7. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Digital radio er i søgelyset og får stadig mere plads i butikker, i biler og i den norske presse. Indtil nu er medieopmærksomheden omkring digital radio steget med 50 procent i 1. halvår 2009 sammenlignet med samme periode i 2008.
"Fokus på digital radio er blevet meget større den sidste tid, og 2009 markerer en klar skillelinie for os, som i lang tid har arbejdet med digitalradio. Nu er det ikke længere en debat om hvad, der er fremtidens radioplatform, men snarere hvordan den digitale overgang kan gennemføres på den bedst mulige måde. Stærke kræfter trækker i samme retning, og dermed er det ekstra sjovt at arbejde med digital radio," siger Live Kaldestad, daglig leder i Digitalradio Norge iflg. organisationens hjemmeside.

Ved begyndelsen af 2009 viste en undersøgelse at 640.000 nordmænd havde adgang til mindst én DAB digital radio. Derudover har stort set hele Norge fået adgang til digital radio i stuerne gennem digital tv.

Live Kaldestad hæfter sig også ved, at centrale lande som Storbritannien og Frankrig har taget markante skridt i retning af at få radioen digitaliseret. Hun håber nu, at også de folkevalgte i Norge tør tage et klart valg.

Hun nævner, at den britiske regering har foreslået at de aller fleste radiostationer flyttes fra FM til DAB i 2015. I Frankrig skal det være slut med at sælge analoge radioer fra og med 2013 og i Danmark er et bredt politisk flertal blevet enige om at droppe videreudviklingen af FM.

Den digital radio finder nye veje ind i folks liv, hedder det videre fra Digitalradio Norge. I 2009 er der kommet nye digitale radioer på markedet som integrerer DAB-radio med mp3-afspillere og MiniTV. Derudover kan over halvdelen af Norges populæreste bilmodeller nu leveres med DAB. I Volkswagen Golf er DAB tilmed blevet standard.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -