Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioreklame kendt usømmelig
Tirsdag 10. oktober 2006
Af Knud Hyllested
 
Radio- og TV-nævnet har i en sag om radioreklamen 'Monza' fra T.Hansen vurderet, at sprogbrugen i reklamen er usømmelig og ikke er udformet med behørig social ansvarsfølelse i strid med reklamebekendtgørelsens §8, stk. 1.
Nævnets afgørelse sker efter behandling af en indgivet klage over det pågældende reklamespot, hvori der afspilles en telefonsamtale mellem en dansker, der ringer til Monza banen for at ville tale med formel 1 køreren Michael Schmacher og i stedet får en italiensk ansat, der afslutter samtalen med en serie italienske bandeord. Klager, der er af italiensk afstamning og derfor umiddelbart forstod bandeordene, finder reklamen uacceptabel og misbilligende i forhold til såvel den italienske som den danske kultur.

Spottet, der varer 45 sek. blev i marts bragt 16 gange på Radio 100FM. Annoncøren medgav, at sprogbrugen kunne virke uheldig, såfremt man forstod italiensk og fjernede spottet fra kampagnen.

Nævnet siger i sine bemærkninger til afgørelsen, at sprogbrugen går ud over almindelig anvendte bandeord og finder det uden betydning, at bandeordene bliver sagt på italiensk og ikke på dansk, selvom mange danskere ikke kan forstå, hvad der bliver sagt. En 'prætenderet' humor kan efter Nævnets opfattelse ikke lovliggøre anvendelsen af så grove bandeord, som der her er tale om.

Nævnet vurderer derfor, at sprogbrugen i reklamen er usømmelig og i strid med reklamebekendtgørelsens § 8, stk. 1 om, at reklamer skal være sømmelige og være udformet med behørig ansvarsfølelse. Reklamespottet må derfor ikke udsendes.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -