Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs nødberedskab fungerede
Onsdag 24. september 2003
Af Thomas Nielsen
 
Nødgeneratorerne gik i gang, så radioens fire kanaler kunne sende, som de skulle, da det østlige Danmark blev ramt af strømafbrydelser.
Radiohusets dieseldrevne nødgenerator gik automatisk i gang efter få sekunder, da det omfattende strømsvigt i det østlige Danmark tirsdag eftermiddag også ramte DRs strømforsyning. Derefter skiftede de fire landsdækkende radiokanaler karakter, hvilket de også skal, i nødsituationer.

P1 blev den landsdækkende nyhedskanal, der sendte Radioavisen hvert 15. minut. Lytterne kunne således holde sig orienteret om situationen - også de mange jyder og fynboer, der havde store problemer med at ringe og maile til det østlige Danmark. P1 er computerafviklet, og computerne gik ned, men i stedet tog én af de digitale kanaler, DR Jazz, over mellem Radioaviserne.

P4 sendte landsdækkende med ekstra radioaviser, og samtidig leverede DR Radio på Bornholm, i Næstved og i København regionale programmer på P4 med service, oplysninger og rapporter specifikt til det lokale område. Regionalstationerne havde reportere i byen, der kunne berette om situationen set fra gader og veje, politigårde og DSB-stationer.

P3 sender stort set altid direkte og har egen nyhedsredaktion. Her sad nyhedsværten i studiet hele eftermiddagen, og den ekstraordinære situation blev derfor også dækket her.

P2 var den kanal, der var mindst berørt af den omfattende strømafbrydelse, men her blev nyhedsudsendelserne sendt som sædvanlig.

"Radioen spiller en hovedrolle i sådan en situation, fordi den kan fungere uden strøm. Jeg er godt tilfreds med, at alle vore grundfunktioner kørte, og at de forskellige kanaler kunne sende med hver deres styrke og fortrin i denne specielle situation", siger radiodirektør Leif Lønsmann.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -