Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Trekantsområdet vender sig mod lukning af Kanal 94
Tirsdag 18. oktober 2005
Af Karsten Jensen
 
På DRs seneste bestyrelsesmøde vedtog bestyrelsen en nedlæggelse af Kanal 94 i Vejle. Bygningerne skal sælges og personalet skal flyttes. Fremover vil DR kun have en lokalredaktion i Vejle, der skal sortere under DR Radio Syd i Åbenrå. Det sker samtidigt med, at Vejle i den nye kommunalstruktur bliver regionshovedstad. DRs lukning af Kanal 94 kritiseres skarpt, og bringer hovedrysten og undren i Kanal 94’s dækningsområde. Vejles borgmester kalder beslutningen for ubetænksom og ubegavet.
Vejles borgmester, Flemming Christensen (SF), er ikke overraskende imod DR-beslutningen og kalder den ifølge Vejle Amts Folkeblad for ubetænksom og ubegavet:

”Som regionshovedstad bliver Vejle centrum for mange store beslutninger samtidig med at Trekantområdet allerede er udråbt til det sted, væksten fremover kommer til at ske.”

Vejle-borgmesteren har sendt et brev til DRs ledelse, hvori han beder dem om at tænke sig om en ekstra gang. ”Vi vil kæmpe mod usagligheden,” siger han til Vejle Amts Folkeblad hvori han kalder DRs beslutning en absurd måde at prioritere på.

Flemming Christensen siger i JydskeVestkysten: ”Hvis man vil dække dér, hvor folk bor, så er det da her, hvor der er 330.000 indbyggere.”

Kritikken bakkes op af Vejles erhvervschef, Mogens Toft, der i JydskeVestkysten siger, at beslutningen ikke er særlig venskabelig over for den kommende regionshovedstad.

Fredericias fungerende borgmester, Henning Due Lorentzen (S), har også sendt et brev til DR hvori han protesterer mod lukningen. Lorentzen opfordrer DR til at se bort fra den nye kommunalstruktur og i stedet fokusere på Trekantområdet. Et af argumenterne for Lorentzen er, at Trekantsområdet er det næsthøjeste vækstområde i Danmark:

”Trekantområdets kommuner repræsenterer i dag omkring 20.000 virksomheder med 130.000 arbejdspladser - og det tal stiger hele tiden. Dermed er Trekantområdet en dynamo, der positivt påvirker såvel hele den syddanske region som resten af landet. Det er kendsgerninger som DR også må have med i sine overvejelser,” udtaler han til Fredericia Dagblad.

Heller ikke i Kolding vækker planerne begejstring. Koldings borgmester, Per Bødker Andersen (S): ”Det er her, den syddanske region får sit centrum, så det vil vi selvfølgelig også gå ind og reagere på,” udtaler han til JydskeVestkysten.

Redaktør af Vejle Amts Folkeblad, Arne Mariager, kritiserer i sin leder også beslutningen og spørger om det er logisk at nedlægge en amtsradio:

”Nej. For Kanal 94 er jo dén DR-station, der er placeret i den kommende regionshovedstad. Den enorme region omfatter den sydligste tredjedel af Jylland, hele Fyn og alle øerne i det sydfynske øhav. Hvis DR ville tage en fornuftig konsekvens af reformen, ville det være at udbygge Kanal 94 og gøre stationen til hovedcentret for en regional radio – og så lade Radio Syd og Radio Fyn fungere som lokal-redaktioner. Altså en stor radio for hele den nye region, med et par store lokalredaktioner i Sønderjylland og på Fyn. Og naturligvis med hovedsædet i regionshovedstaden,” svarer han retorisk.

Også internt hos DR vækker lukningen af Kanal 94 undren:

”…Det vækker undren, at man laver en velfungerende regionalradio om til en lokalredaktion”, udtaler Kanal 94-journalisten Peter Frandsen Siggaard til Vejle Amts Folkeblad.

Journalisternes tillidsmand på Kanal 94 siger, i seneste udgave af DR-nyhedsbrevet DRåben, at han ikke forstår lukningen: ”Vi har fat i lytterne i Trekantsområdet, der er et område i hastig udvikling, og som nu får et ringere tilbud, så vidt vi kan se. Vi har en god arbejdsplads og føler, at det er et fantastisk spild. Jeg synes, at vi mangler en meget god forklaring på, hvorfor man lige netop lukker os?”

DRåben beretter også om stor debat og undren på DR’s intranet, ’DR Inline’. Medarbejderne i DR føler ikke, at de har fået fornuftige svar - endsige forklaringer på, hvorfor lukningen skal finde sted.

”Ingen af os har garanti for, at vores arbejdsplads vil bestå på samme sted til evig tid. Men vi må kunne forlange, at der ligger logik og/eller nødvendighed bag, når vi griber til så drastisk et skridt som at lukke et velfungerende distrikt. Det har jeg oprigtigt talt svært ved at få øje på i tilfældet Vejle,” siger Mogens Rubinstein, medarbejdernes repræsentant i DR-bestyrelsen ifølge DRåben.

”Mens ændringerne ganske vist i første omgang vil opleves negativt af medarbejderne, bliver planen - efter direktionens opfattelse - positiv for langt de fleste radiolyttere. Ændringen i DRs regionale struktur skal ses i en helhed, hvor DR ønsker at komme tættere på danskerne,” siger DR’s programredaktør Lars Vesterlykke som svar på kritikken i DRåben.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -