Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lund Madsen-brødre får kulturpris
Onsdag 19. marts 2008
Af Karsten Jensen
 
Brødrene Peter og Anders Lund Madsen, der lige nu begge laver programmer for DR, skal en tur forbi Rødekro Bibliotek og Røde Kro i det sønderjyske onsdag den 2. april. Her har de nemlig udsigt til at få overrakt Rødekro Kulturpris på 25.000 kroner, ”fordi de er gode til at formidle naturvidenskab”, som det hedder.
Hjerneforskeren Peter Lund Madsen, 47, har lige nu gang i serien ’Peter Lund Madsen på dannelsesrejse’ på DR2, hvor de næste afsnit kan ses onsdag den 19. marts klokken 21.35 og 2. påskedag klokken 18.55.

Derudover har han blandt meget andet også i 2006 holdt en række foredrag på P1, efter han modtog DR's foredragspris, Ro-senkjærprisen.

Journalisten Anders Lund Madsen, 44, er derimod især kendt fra P3 i ’De Sorte Spejdere’.

Her medvirker broderen for øvrigt også jævnligt, og sammen har de også lave forestillingen ’Mr. Nice Guy’ på Bellevue Teatret nord for København.

I begrundelsen for at vælge brødrene noterer bestyrelsen bag kulturprisen blandt an-det, ”at de på original vis forstår at formidle naturvidenskab på højt fagligt og under-holdende niveau.”

Videre hedder det, at ”de bidrager med skæve vinkler til betydningen af menneskets adfærd, og i alle medier fører de sig frem med dristighed, humor og psykologisk ind-sigt.”

Prisen bliver uddelt på Rødekro Bibliotek, og bagefter vil de to underholde ved et åbent ar-rangement på den lokale kro, Røde Kro. ’De sorte spejdere’ har tidligere sendt direkte radio fra Rødekro fra parrets venner, Ellen og Henry.

Også sidste år gik den sønderjyske kulturpris til en medarbejder, der er tilknyttet DR - nemlig tv-vært, musiker og cand. phil. i musikvidenskab, Sigurd Barrett.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -