Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Europæiske radiofolk invaderer København
Mandag 8. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
København kommer i næste uge til at danne rammerne om den første 'Radiodays Europe'- konference nogensinde. Ideen kommer fra Danmark, og er faldet i så god jord, at flere end 300 radiofolk fra over 20 lande på tre kontinenter indtager DGI Byen for at diskutere fremtiden for radio - både indhold på radio og måden, hvorpå vi i fremtiden lytter til radio.

Toppen af radio

Programmet har tiltrukket nogle af Europas mest indflydelsesrige radiofolk. Blandt andre BBC's radiodirektør Tim Davie, Raina Konstantinova (chef for radio indenfor EBU), Alfonso Ruiz de Assin, Chairmen of AER (Association of European Radios) og Christoph Montague (topchef i NRJ Europe).

”Samtidigt har vi fået key players som Nokia, Ericsson, telekom-industrien, BMW mv. på banen. Hvordan ser de på fremtidens radiolytning?”, fortæller den danske projektleder Christian Kjeldsen, der står i spidsen for den 14 mand store stab, der har fået husrum hos DR i Ørestaden, NRK på Marielyst i Oslo og SR på Oxstiernsgatan i Stockholm.


Engelsk radiostjerne til København

Indhold på radio er vigtig og i mange lande er værterne store stjerner. Det gælder blandt andre engelske Vanessa Feltz, der er en af Englands største talkshow-værter. Til dagligt slår hun sine folder på BBC London, og er derudover kendt fra deltagelse i diverse realityshows.

"Vanessa Feltz og norske Kari Slaatsveen kommer med en gang eksterm girlpower udi i talkshow-værter og personality på radio. Radio er mandsdomineret – og derfor er vi glade for at kunne præsentere en række spændende kvinder i form af antropologen Katarina Graffman, Rachel Mallender (producer bag The Chris Moyles Show på BBC), annoncespecialisten Bente Ljunggren, radiochefen Cilla Benkö, afdelingschef Tove Blomgren fra Doberman og digital radio chefen Joan Warner fra Australien.


Antroploger og forskere på banen

Fremtidens radiolytning er under pres. De unge gider ikke radio og alligevel mener Peter Sunde, der var en af folkene bag Pirate Bay, at radio har en fremtid.

”Peter Sunde kommer og fortæller historien om Pirate Bay og om hans syn på udvikling af fremtidens radio herunder copyright.

Antropologer og forskere giver deres bud på, hvad der sker i hovedet på de unge lyttere og hvorfor de er ligeglade med radio, fortæller Christian Kjeldsen.


Multiradio – og penge på kistebunden

Fremtidens radioer kommer heller ikke til at se ud, som vi kender dem i dag. Allerede i år kommer der masser af multiradioer på markedet – radioer, der selv finder ud af, om det er en FM-kanal, DAB eller internetkanal, du vil lytte til, når du vil lytte på en bestemt type radio eller program.

"Der bliver masser af spændende input på udviklingen lige nu og her, og hvor vi er – samt hvor vi er på vej hen. Samtidigt med, at diskussionen om digitalisering af radio selvfølgelig også får plads i programmet, når nøglepersoner i den europæiske udvikling, sætter hinanden stævne", siger Christian Kjeldsen og påpeger, at kommerciel radios problemer med annoncesalget også kommer til at veje tungt:

"Kommerciel radio er ufatteligt presset. Men der er veje ud af krisen og nogle af de metoder og bud på at sikre den fremtidige udvikling af den kommercielle branche, kommer også på bordet. Både i form af at hente indtægter ad de normale kanaler som annoncesalg, men også alternative veje," siger Christian Kjeldsen.

Christian Kjeldsen tilføjer, at programmet er så stærkt, at man som ansvarlig myndighed eller politiker på medieområdet eller som ansat på mellemlederniveau og opefter i et hvilket som helst land, burde deltage i konferencen.

"Det er det eneste sted i Europa, hvor man får et totalt overblik over, hvad der foregår her og nu – både i Europa men også i USA og andre steder", siger han.

Hele programmet for Radiodays Europe kan ses på www.radiodayseurope.com, hvor man også kan købe billetter til konferencen, der foregår i DGI Byen torsdag den 18. og fredag 19. marts 2010.



Foto : Radiostjernen Vanessa Feltz til københavnske Radiodays Europe. © BBC


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -