Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rohde afviser at TV 2 Radio bryder loven
Torsdag 24. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Adm. direktør for TV 2 Radio Jens Rohde afviser pure, at man ikke vil overholde loven. "Vi understreger netop, at vi vil overholde loven", siger Rohde til radionyt.com. "Men når vi lader musikken være understøttende, som det kaldes i loven, og tager reklamerne ud, giver det jo ikke mening at redegøre for, hvad vi gjorde i uge 10 og 12. Det burde da være logisk for enhver", mener Jens Rohde.
Her er den fulde ordlyd, af det brev TV 2 Radio har sendt til Radio- og tv-nævnet:

"Jeg skal hermed oplyse nævnet om, at fra på tirsdag d. 29. maj tages reklamerne ud af nyhedsministeriet ml. kl. 18 og 19, ligesom vi fremover vil lade musikken være understøttende for indslagene i magasinet, således at den altid kan relateres til indholdet eller alene får skillefunktion mellem indslag med vidt forskelligt indhold og således fungerer som understøttende for afviklingen af det samlede program. Hermed håber vi, at alt tvivl om, hvorvidt TV 2 Radio sender en times magasin om dagen er ophævet. Jeg skal understrege, at justeringerne ikke kan tolkes som en anerkendelse af, at vi finder det rigtigt, når det antages, at vi ikke i forvejen opfylder vores forpligtelser, men vi erkender, at en række usikkerhedsfaktorer i forhold til, hvad der kan indgå i det samlede regnskab betyder, at vi må træffe beslutninger, som desværre i det konkrete program vanskeliggører kombination af et højt journalistisk indhold, en attraktiv lytterflade samt økonomisk rentabilitet. Dette finder TV 2 beklageligt, men TV 2 Radio har som nævnt ved tidligere lejligheder alle intentioner om at efterleve kravene i sendetilladelsen.

Jeg skal for god ordens skyld nævne, at vi læser loven således, at søndagens udgave af nyhedsministeriet ikke er at betragte som en genudsendelse, idet udsendelsen produceres særskilt med opsamling af ugens bedste indslag, og at der i loven står, at indslag godt kan gentages og gælde i det samlede regnskab. Nyhedsministeriet bliver fra d. 29. maj sendt alle ugens 7 dage.

Vort spørgsmål er i forlængelse af ovenstående, om nævnet med baggrund i ovennævnte vil tilkendegive, at dette stiller man sig tilfreds med, og om man således vil frafalde kravet om at give redegørelser for indhold af reklamer og musik i nyhedsministeriet i uge 10 og 12."



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -