Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR kan ikke spiller vinylplader
Fredag 21. november 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når DR's studieværter gerne vil spille en vinylplade, så kan det ikke lade sig gøre. Selv om DR har Nordeuropas største musiksamling, så hjælper det ikke. For på andet år er hele DR's store pladesamling nemlig pakket ned i kasser. Værterne må så enten lade være med at spille de gamle vinylplader eller selv købe de numre de ønsker at spille på f.eks. Itunes.
Værter på 'Brødrene' på P4, Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe, har ofte selv måttet købe den musik de ønskede at spille på nettet.

"Det er en uholdbar situation, at værterne køber musik for egne penge. Det er absurd, når vi har en kæmpe pladesamling," siger Søren Rebbe til dr.dk/nyheder, og fortsætter:

"Når vi ikke kan spille et nummer, fordi pladen er pakket væk, er det en forringelse for lytteren. Det betyder en ensretning af musikken, fordi vi ikke kan præsentere lytterne for en så bredt favnende palet af musik, som vi gerne vil."

Andre DR-værter oplever også problemet med de hengemte vinylplader.

Vært på Giro 413, Margaret Lindhardt, må jævnligt skuffe lyttere, der ønsker bestemte numre, der kun findes på vinyl.

Et andet P4-program 'Eldorado' fokuserer netop på den slags musik, der kun findes på vinyl. Og værten Jørgen de Mylius har længe været generet af problemet.

"Jeg må droppe at svare på spørgsmål fra lytterne, og jeg undgår at gennemgå visse hitlister, fordi jeg ikke kan få fat i musikken, selv om DR har den," fortæller Mylius til dr.dk/nyheder - og tøver ikke med at betegne situationen som vanvittig.

Han bruger i stedet sine egne vinylplader i programmerne - eller vælger at bede lytterne hjælpe med en kopi af deres plader.

Chef for DR's Diskotek, Jeppe Bjørn Høj, kalder situationen trist, forfærdelig og meget uheldig. Men han bebuder nu, at pladesamlingen skulle blive tilgængelig for DR's studieværter om en måneds tid.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -