Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturministeren kommenterer rygter
Tirsdag 18. maj 2010
Af Karsten Jensen
 
Kulturministeren, Per Stig Møller (Kons.), blander sig nu i debatten om de igangværende medie- forhandlinger for at rette, hvad han kalder en misforståelse om, at politikerne er på vej til at nedlægge DRs P2 på FM.
I et debatindlæg i Berlingske Tidende skriver kulturministeren:

”Et af de rygter, der har givet anledning til flest kommentarer, er myten om, at regeringen skulle ønske at nedlægge DRs P2 på FM. I forhandlingskredsen har vi ellers aftalt ikke at kommentere på indholdet af de igangværende forhandlinger, men jeg ser mig nødsaget til at rette denne faktuelle misforståelse, inden den bider sig helt fast på avisredaktionerne og blandt lytterne. Regeringen hverken lukker P2 eller slukker for DRs klassiske musikdækning.”

Kulturministeren forklarer, at der i starten af forhandlingerne var et forslag om at bryde DRs monopol på public service radio og at et monopolbrud vil give lytterne større valgfrihed på kvalitet såfremt DRs monopol brydes, men understreger, at regeringen ikke vil diktere at DR skal nedlægge P2.

”Vores forslag betyder konkret, at vi bringer én af DRs nuværende fire FM-sendemuligheder i udbud som en licensfinansieret public service-kanal. Her er det værd at erindre, at før 2002 havde DR ligeledes tre FM-kanaler, som stationen fordelte sine programmer på,” skriver han videre.

Per Stig Møller er ikke bekymret for kvaliteten af DRs programindhold på de resterende tilbageværende tre FM-kanaler idet regeringen har tiltro til, at DR selv kan prioritere programudbuddet.

”Vores forhandlingsudspil lægger op til at give danskerne mere og bedre public service, for DR har ikke monopol på public service,” forklarer han og afslutter sit debatindlæg med:

”I slutningen af 1980erne skabte vi med TV 2 et reelt alternativ til DR på TV-området, hvilket gav danskerne bedre tv. Nu er turen kommet til radio. Jeg er sikker på, at DR heller ikke her vil tage skade af konkurrence og at monopolbruddet vil give lytterne bedre radio.”
Link:
http://www.berlingske.dk/kommentarer/misforstaaelser-om-p2



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -