Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kopisikrede cd’er rammer også radioer
Mandag 8. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke alene almindelige forbrugere der bliver berørt af pladeselskabernes nye kopisikrede cd’er. For radiostationerne – der i stort omfang udelukkende spiller music fra en computer - bliver det umiddelbart slut med at spille album-skæringer. Med mindre radiostationerne sætter en cd-afspiller i afviklingsstudiet.
Langt de fleste moderne radiostationer i dagens Danmark indspiller den musik de ønsker at sætte på playlisten på en computer. En cd-afspiller er ved at være en sjældenhed i danske radiostudier. Men den nye politik fra pladeselskaberne med kopisikrede cd’er betyder at cd-afspillerne muligvis får en renæssance.

Alternativt må radiostationerne nøjes med at playliste og spille de promotion-singler pladeselskaberne vælger at udsende fra de forskellige albums. Og det vil de egentlig også helst. Radiopromoter på BMG, Daniel Wangsgaard, lægger overfor radionyt.com ikke skjul på, at selskaberne på den måde meget bedre kan styre, hvilke numre der bliver spillet på radiostationerne.

Er der imidlertid en bestemt skæring en radiostation ønsker at spille – f.eks. fra de nye albums med Marie Frank eller Thomas Helmig – ja, så skal man blot kontakte Wangsgaard, så kommer der en MP3 fil med det pågældende nummer.

Det er dog en lidt langsommelig affære. Radionyt.com var tre dage om at komme i kontakt med Wangsgaard, så mange stationer vil nok vælge den lettere løsning med en cd-afspiller i afviklingsstudiet – eller helt lade være med at spille andet end singlerne med Marie Frank og Thomas Helmig.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -