Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SBS ønsker frekvensreplanlægning nu - DAB må komme i anden række
Tirsdag 15. marts 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens Sky Radio sammen med DR og KOMM er varme tilhængere af en videre udbygning af DAB - specielt på lokalt og regionalt plan - så mener SBS Radio (The Voice/Radio 2), at det er langt vigtigere med en replanlægning af FM-båndet nu. Adm. direktør for SBS Radio i Danmark, Henrik Knaack, siger til radionyt.com, at det er forkert at sige "enten eller". Der er i dag over 10 mio. analoge FM modtagere i Danmark og derfor må det i stedet snarere blive et "både og".
"Det er svært at sige, om DAB bliver til noget eller ej i Danmark. Men en ting er sikkert, og det er at danskerne i fremtiden vil modtage radio igennem flere platforme end vi ser i dag. I fremtiden vil 20 pct. af radiolytningen måske ske på nettet, 10 pct. måske på DAB osv.", siger Henrik Knaack og slår fast, at FM båndet dør aldrig .. med mindre det besluttes, at det skal lukkes en bestemt dato.

Man vil ikke finde SBS som pionerer indenfor DAB udviklingen. Det vil ikke være SBS, der starter nye radiokanaler på DAB - i hvert fald ikke som situationen er nu. Der kræves langt større penetration og ikke mindst en aftale med KODA og Gramex om mere lempelige vilkår for betaling af musikvederlag.

DAB er fortsat så kommercielt uinteressant, at SBS slet ikke er gået ind i overvejelser om, hvor stor udbredelse DAB skulle få, før det bliver interessant. "Vi har ikke være inde og lave business cases på DAB", siger Knaack og understreger, at hvis SBS skulle gå ind i DAB indenfor en nær fremtid, så ville det kræve en form for "kunstigt åndedræt".

"DAB kan ikke afløse FM - og slet ikke indenfor en overskuelig fremtid. Derfor er dagsordenen her og nu i stedet en hårdt tiltrængt replanlægning af FM båndet", slutter Henrik Knaack.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -