Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medieordførernes forventninger til 2007
Tirsdag 9. januar 2007
Af Knud Hyllested
 
De politiske partiers medieordførere har forskellige forventninger til det nye år. Venstres Ellen Thrane Nørbye lægger vægt, at balancen mellem DR og de private medier ikke bliver skævvredet. Socialdemokraternes Mogens Jensen ønsker, at det digitale net få afsat tilstrækkelig stor kapacitet til, at public service bliver det førende medieudbud i Danmark.
Berlingske Business har spurgt medieordførerne om deres forventninger og ønsker til det nye år. Alle har en vis bekymring for, at DR’s økonomiske problemer forårsaget af byggeriet af DR Byen får en negativ effekt på programkvaliteten, flere udtrykker ønske om en professionel bestyrelse i DR og nærer en vis skepsis over for de seneste udpegelser, men har ellers på andre områder forskellige prioriteringer for 2007.

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti mener, at man skal have set på ophavsretsspørgsmålet, men ønsker ellers frit slag på alle hylder, men med en mulighed for at have snor i medierne, så man ikke får man et mediemarked ude af kontrol.

Holger K. Nielsen fra SF ser gerne en styrkelse af de ikke kommercielle medier. ”Der er behov for lokale nyheder i en international, elektronisk verden,” understreger Holger K. Nielsen.

Simon Emil Ammitzbøll fra De Radikale mener, at man skal have set på ændringer i mediestøtten og ophavsretspørgsmålet, da det er ”de to rammer, der er afgørende for, at vi kan få den rette ramme for en sprudlende medieproduktion i Danmark.”

De Konservatives Jakob Axel Nielsen nævner som sin mærkesag, at der skal sikres lige vilkår og fair konkurrence. ”Alle skal have en chance for at komme ind på markedet.”

Mogens Jensen fra Socialdemokratiet ønsker ud over, at public service får en fremtrædende rolle på det digitale sendenet også, at Kulturministeren lægger nogle kræfter i at sikre en ordentlig proces med hensyn til fremtidens mediestøtte og vil ellers også holde øje med Jens Rohde, ”Det vil være ødelæggende, hvis TV 2 Radio bliver politiseret,” siger Mogens Jensen.

Venstres Ellen Thrane Nørbye vil lægge vægt på, at DR’s ekspansion ikke må gå ud over den private underskov af medier. ”Balancen må ikke blive skævvredet. De andre medier skaber en vigtig dynamik, alsidighed og konkurrence,” siger Ellen Thrane Nørbye, der også over for Berlingske Business lægger vægt på, at den nye public service fond kommer ordentlig i gang, så mediestøtten kan blive ”indholdsorienteret i stedet for platformsorienteret.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -