Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: SR starter nye radiokanaler
Onsdag 23. maj 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
NRK har gjort det for længst, DR er lige begyndt med det – og nu kommer SR også med. Sveriges Radio vil tilbyde en række ekstra radiokanaler på DAB og internettet.
SRs direktion har netop besluttet at man – for første gang siden midten af 90’erne – vil sætte fuld fokus på programudviklingen og det indebærer bl.a. at man vil indlede forsøg med nye digitale radiokanaler.

Der barsles med tre nye kanaler:

En ny ungdomskanal, for de helt unge. P3 skal producere denne nye kanal, der skal starte til efteråret, og som skal sendes på DAB og internettet.

”SR Mer” er arbejdstitlen på yderligere en radiokanal, der først skal lanceres i sommeren 2002. Nu til efteråret vil man dog forsøgsvis sende i en uge for at vurdere programsammensætningen. SR Mer skal også sende på internettet og det næsten landsdækkende, svenske DAB net.

”Öresundskanalen” er fortsat i støbeskeen. Det skal i givet fald være et samarbejdsprojekt mellem de to regionalradioer på hver sin side af Øresund, DR Københavns Radio og SR Radio Malmöhus. En forudsætning for at dette kan realiseres, er dog at DR siger ja til projektet – inden sommer. Dette program skal udover DAB og nettet - tillige sendes på en FM kanal i Malmö.

SR agter ikke at stoppe med dette. Der arbejdes bl.a. også med planer om en ”Plus-65 kanal” og en ”Populærklassisk kanal”. I løbet af sommeren afgøres det, hvilke kanaler man vil satse på, og til efteråret gennemføres der så forsøg med de forskellige formater – på samme måde som med SR Mer – hvorefter den endelige afgørelse om, hvilke nye radiokanaler, de svenske lyttere får mulighed for at vælge fremover, træffes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -