Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


VLR mødes med øget KODA-krav
Mandag 24. marts 2003
Af Karsten Jensen
 
KOMM, der er Foreningen af Kommercielle Lokalradio- & TV-Stationer i Danmark, spørger i sit seneste nyhedsbrev Radiofaxen om KODA spiller med fordækte kort. Årsagen er at KODA, ifølge ’Radiofaxen’, tidligere har hævdet, at der findes to radiostationer, der har fået hævet sin afregningsmodel. Radiofaxen fortæller at de dog er i besiddelse af oplysninger der viser at også VLR er blevet mødt med et højere afregningskrav.
Advokat Bjarke Vejby har haft møde med KODA med henblik på at få afklaret, hvor mange lokale radiostationer, der er blevet mødt med krav om en forøget betaling - fordi KODA pludselig har lavet en ny vurdering af den enkelte lokalradios dækningsområde - eller fordi KODA vil samberegne flere sendetilladelser på samme frekvens som én lokalradio.

Ved mødet oplyste KODA, at der kun er tale om to tilfælde – nemlig Radio Limfjord i Nykøbing Mors og The Voice i Århus.

Radiofaxen er dog i besiddelse af oplysninger, der godtgør, at i hvert fald mindst én anden lokalradio, nemlig VLR i Vejle, er blevet mødt med et forhøjet krav fra KODA.

Radiochef for VLR i Vejle, Peter Bruun Hansen, siger til Radiofaxen, at der er tale om en langsom glidning, hvor udgangspunktet i starten var, at radioerne skulle betale i det område, hvor der var en sendetilladelse, men hvor KODA nu forsøger at kræve betaling for langt større områder.

Helt grotesk er det, at KODA forlanger betaling for VLR Classic i Egtved kommune i de timer, hvor Radio Ådalen overtager VLR Classics frekvenser i Egtved, skriver Radiofaxen.

Peter Bruun Hansen er i det hele taget oprørt over KODAs fremgangsmåde for opkrævning af vederlag: ”KODA opkræver efter 3 forskellige scenarier – og de bestemmer selv, efter hvilket scenarie det skal være. Tænk, hvis man overførte det til erhvervslivet”, siger Peter Bruun Hansen og fortsætter tankeeksperimentet: ”Tænk, hvis jeg – som KODA – havde en vare at sælge, og så bød kunderne, at jeg – altså KODA – havde tre betalingsformer at vælge imellem og så altid valgte den for mig selv mest gunstige”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -