Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM kræver replanlægning af lokale frekvenser
Torsdag 9. oktober 2003
Af Karsten Jensen
 
KOMMs bestyrelse har i længere tid arbejdet for at modvirke de dårlige tekniske forhold for de lokale stationer ved at foreslå en hel eller delvis replanlægning af de lokale frekvenser, som herefter vil kunne få en sendestyrke der i det mindste sikrer, at lokalbefolkningen fortsat kan høre de kommercielle radioer i en ordentlig kvalitet. Arbejdet er i denne tid yderst aktuel når P5 og P6 ventes i luften fra den 15. november og dermed presser de lokale kommercielle aktører.
”Vi er glade for, at man i det vedtagne medieforlig har vedtaget, at sendestyrke skal sættes betydeligt op. KOMM har derfor lavet et forslag, som klart vil kunne forbedre radioernes sendestyrke med helt op til 3 kW i storbyerne. Selvom dette er betydeligt under Sky, DR og Talpa´s ’monster-sendestyrke, vil det dog afhjælpe situationen noget,” påpeger KOMMs formand Bent Helvang.

”Vi har således lagt op til, at man ikke glemmer det lokale- eller regionale monopolbrud, herunder den lokale- eller regionale stemme som jo fremadrettet tillige til en hvis grad herefter vil være i stand til at byde P4 regionalen konkurrence,” siger Bent Helvang.

Kommentaren kommer i forbindelse med det arbejde med replanlægning af frekvenserne som en arbejdsgruppe under Kulturministeriet er i gang med at drøfte på kulturministerens foranledning og hvor KOMM deltager. ”Vort forslag til en replanlægning støder indtil videre på modstand i Telestyrelsen. Vi har derfor henvendt os til Broadcast Partners - Holland som formentligt vil kunne være styrelsen behjælpelig på området således at den bedste løsning kan findes”, fortsætter Helvang.

”Sky Radio og Talpa skal nok klare sig, fordi de kan lave god radio og fordi de for Skys vedkommende som de første får monopol på kommerciel landsdækkende sending. Men det ville være mere end trist, hvis deres succes skulle have det resultat, at de lokale stationer forsvinder, fordi sendestyrken for lokalradio ikke omgående ændres i overensstemmelse med de nye tekniske og markedsmæssige vilkår. Derfor bør der også i lovgivningen indbygges et krav om at de lokale, kommercielle radioer fortsat er must-carry i kabelnettet og i eventuelle kommunale bredbåndsløsninger for at sikre at den lokale stemme forsat kan høres. Det er i virkeligheden lidt den samme historie, der gælder på lokal-tv-siden, hvor sendestyrken også burde være sat op for lang tid siden”, siger Bent Helvang i KOMMs nyhedsbrev, Radiofaxen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -