Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De ældre har sat radioforbruget i vejret
Onsdag 29. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Samtidig med at bl.a. de ældre danskere har skruet deres tv-forbrug i vejret, er de også begyndt at høre mere radio. Efter flere års stagnation er forbruget af DR Radio i vækst blandt danskerne over 60 år, viser tal fra DR Medieforskning.

I den første halvdel af 2010 har hver lytter over 60 år i gennemsnit hørt DRs radiokanaler i to timer og 37 minutter om dagen. De to foregående år har gennemsnittet været to timer og 33 minutter om dagen, så alt i alt hører de ældre nu en halv times DR-radio mere om ugen i år i forhold til 2009 og også 2008.

"Noget af stigningen i radioforbruget i aldersgruppen kan forklares med, at de hører lidt mere P1, P2 og P5, end de har gjort tidligere. Derimod har der været en svag tilbagegang for P4. Men tre ud af fire ældre er forbi P4 hver uge, så kanalen har godt fat," siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Han hæfter sig bl.a. ved, at DAB-kanalen P5, der netop er målrettet danskerne, der er fyldt 60, har oplevet en fremgang.

"Kanalen har mere end fordoblet sin lytterandel det seneste år, og nu er det næsten hver tiende over 60 år, der lytter til kanalen hver uge," forklarer han.

Befolkningen født før 1950 - altså gruppen over 60 år - er helt generelt slet ikke til dansk kommerciel radio. Det er klart de mest trofaste over for DRs radioprogrammer, da de hører lige knap 95 procent af al deres radio på en af DRs mange radiotilbud.

Stigningen i de ældres radioforbrug kommer – som førnævnt - samtidig med, at deres tv-forbrug stiger. En anden beregning, som DR Medieforskning har lavet, viser, at danskere over 60 år i gennemsnit har set fire timer og 15 minutters fjernsyn hver dag i 2010 hidtil. Det er seks procent mere end sidste år.

DR bruges af stort set alle danskere. Sidste uge lyttede 89.4 pct. af den danske befolkning til DR. En gennemsnitlig DR-lytter lyttede to timer og 29 minutter til DR Radio pdagligt.


Foto: Jesper Maigaard fra DR Trekanten er vært for P5's landsdækkende morgenprogram - og netop P5 nævnes som en af forklaringerne på, at radiolytningen stiger blandt befolkningen over 60 år. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -