Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Morgenandagt-sag kan få betydning for FM5
Torsdag 25. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med kulturministerens afvisning af at gribe ind overfor Radio- og tv Nævnets pålæg til DR om stramt at følge den indsendte programplan for P2, er der uhyggelige perspektiver for de kommende udbud af radiokanaler, mener Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde.
Jens Rohde finder Radio- og tv Nævnets afgørelse og fung. kulturministeren Johannes Lehbechs afvisning af at blande sig i sagen helt hen i vejret. Rohde siger til radionyt.com, at det jo netop er ministeren, der udstikker retningslinier og kompetence til Nævnet. Han mener, at lytterne er blevet glemt i denne sag og finder at hensynet til lytterne er mere afgørende end en stram fortolkning af DRs ansøgning om den 4. kanal. Til Kristeligt Dagblad siger Rohde, at han ikke mener P2’s programflade er ændret så væsentligt med tilføjeæsen af de kirkelige programmer, at DR kan siges at have overskredet sine beføjelser.

Jens Rohde siger til radionyt.com, at han frygter, at den aktuelle sag kan få konsekvenser for udbuddet af den kommende 5. landsdækkende FM-kanal, FM5.

Rohde spurgte i forbindelse med samrådet i går, om den aktuelle sag skulle danne præcedens, men fik ikke noget klar svar fra ministeren. Rohde har derfor bedt om at få de præcise retningslinier og kompetencer for Radio- og tv Nævnet.

Inden længe går udbuddet af FM5 i gang, og der hersker allerede nu stor usikkerhed om, hvordan formuleringen med ”nyheder på DR nuveau” skal fortolkes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -