Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Domprovst: Udelukket at sende andagt kl. 9
Lørdag 6. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med ordren fra Radio- og tv-nævnet om at flytte Morgenandagten og Højmessen står DR i et dilemma om at tækkes magtfulde kirkelige kredse eller tilgodese ønsket om fastholde en strømliniet morgennyhedsflade på P1. Domprovst Anders Gadegaard fra Domkirken i København insisterer på, at der IKKE kan være tale om, at flytte morgenandagten til efter kl. 9.
I første omgang krævede Radio- og tv Nævnet at både Morgenandagten og Højmessen skulle flyttes fra P2. Men selv om Mogens Koktvedgaard tidligere har udtalt, at der ikke var noget at forhandle om, så bøjede han sig alligevel og gav DR lov til at lade Morgenandagten blive på P2 – dog IKKE mellem kl. 6 og 9, hvor DR P2 SKAL sende klassisk musik, som anført i DRs ansøgning om den 4. kanal.

Morgenandagten må altså gerne sendes efter kl. 9 på P2, og det indgår nu i DRs overvejelser.

Radiodirektør Leif Lønsmann siger til Kristeligt Dagblad: ”Hvor udsendelsen så skal placeres er ikke noget, vi bare vil beslutte uden at drøfte sagen med det kirkelige bagland”.

Og her skal DR – som det har været tilfældet de sidste mange år – ikke forvente nogen imødekommenhed. Domprovst Anders Gadegaard fra Domkirken i København vender sig skarpt mod en flytning af Morgenandagten til et nyt tidspunkt. Han siger til de fire stiftstidender: ”Vi insisterer på, at Morgenandagten skal sendes direkte og inden klokken ni – ellers er det jo ikke en morgenandagt. Og vi vil ikke skifte til en helt tredje kanal”, fastslår domprovsten.

De kirkelige kredse har tidligere blankt afvist at Morgenandagten kunne flyttes blot nogle få minutter i forhold til sendetiden kl. 08.10, og DR har aldrig haft mod til at gå imod disse magtfulde kirkelige kredse.

En flytning af Morgenandagten til Kalundborg langbølgesender vil måske også blive overvejet af DR. Det er i hvert fald en oplagte mulighed, da netop tidsrummet 08.10-08.30 er ledigt - lige inden der på langbølgen sendes ”Krop og Bevægelse” og nyheder på engelsk. Men spørgsmålet er om de magtfulde kirkelige kredse til stille sig tilfredse med en sådan løsning.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -