Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Spanien: Vil lukke 3.000 illegale radioer
Onsdag 13. januar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er blevet sagt mange gange før, men NU vil de spanske myndigheder gå i gang med at evaluere og lukke de op mod 3.000 radiostationer, der sender i Spanien - uden sendetilladelse.
I visse egne af Spanien - især i de større byer og langs populære kyststrækninger - er der rigtigt mange radiostationer, der sender radio uden at have en formel sendetilladelse. Mange af stationerne er registrerede virksomheder hos de lokale myndigheder, betaler løn til medarbejderne og betaler skat - og fungerer i det hele taget som ganske almindelige virksomheder - lige med dén undtagelse, at de ikke har en egentlig sendetilladelse til at bruge den eller de frekvenser, som de nu gør.

Nogle steder i Spanien er der dobbelt så mange stationer uden sendetilladelse - som stationer med sendetilladelse. Iflg. oplysninger fra brancheorganisationen AERC skulle der være ikke færre end 482 stationer uden tilladelse på de Canariske Øer, 387 i Andalucien, 338 i området omkring Valencia, 183 i Katalonien, 144 i Madrid og 143 i Baskerlandet. Og det er bare de store stationer. Derudover er der et utal af mindre nærradioer.

Denne situation er de gamle og 'lovformelige' radiostationer godt trætte af. De illegale stationer stjæler ikke bare omsætning fra de lovlige stationer, men reducerer også i mange tilfælde dækningsområdet for de lovlige stationer. De har derfor klaget til myndighederne i årevis, og lige så længe har myndighederne lovet af gøre noget ved det.

Og nu siger de centrale myndigheder i Madrid, at nu skal der gøres noget ved problemet. Der skal ske en hovedrengøring på FM-båndet og de stationer, der ikke har tilladelse skal hurtigst muligt lukkes.

Fra den 1. juni vil et nyt regeringskontor begynde oprydningen. Lover man.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -