Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR begærer fogedforbud mod Sky Radios brug af varemærket 'P5'
Torsdag 6. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR begærede i dag torsdag nedlæggelse af fogedforbud mod Sky Radios brug af, hvad DR opfatter som DRs navn 'P5'. DR har siden 1999 registreret 'P5' som varemærke i Varemærkestyrelsen, og mener derfor at have rettighederne til 'P5'. Enhver ved dog at DR kun har anvendt og anvender betegnelserne 'P1', 'P2', 'P3' og 'P4'. Fantasien fejler imidlertid ikke noget hos DR; nu hævder man pludselig, at 'P5' og 'P6' skulle have været anvendt som betegnelse for DRs AM kanaler.
DR har brugt betegnelsen "P" for sine radiokanaler siden 1985. Før 1984 hed det 'Program 1' , 'Program 2' og 'Program 3'.

DR melder derfor nu klar til at kæmpe for navnet "P5", som den nye landsdækkende radiokanal 'Sky Radio P5' ellers havde tænkt sig at benytte.

Det har været kendt i nogen tid, at Sky Radio agtede at benyttte betegnelsen 'Sky Radio P5', men DR har ventet flere dage med en begæring om et fogedforbud. Onde tunger ville måske påstå, at DR havde ventet indtil Sky Radio var færdig med at få fremstillet reklamemateriale - streamere og busreklamer osv. - med navnet 'Sky Radio P5'.

DR skriver i en pressemeddelelse, at man har rettighederne til betegnelserne 'P1', 'P2', 'P3', 'P4', 'P5', 'P6', 'P7' og 'P8', hvoraf de fire første bruges som betegnelser for FM-kanalerne. Dernæst skriver man: "P5 og P6 for de mindre kendte kanaler på AM".

Stig Hartvig Nielsen, der har fulgt dansk radio indgående gennen de sidste 20 år, udtaler i den anledning: "Det er simpelthen direkte usandt. DR har aldrig nogensinden benyttet betegnelserne P5 og P6 om DRs AM kanaler - og i øvrigt heller ikke i andre sammenhænge".

DR har flere gange påtalt over for Sky Radio, at DR mente sine rettigheder overtrådt, men Sky har afvist at opgive brugen af P5. "Derfor er vi nu nødt til at påtale krænkelsen og har derfor begæret et fogedforbud nedlagt," siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen.

DR gjorde allerede i december 2002 - før Sky Radio havde erhvervet retten til den femte FM-kanal, opmærksom på, at P5-navnet er et registreret varemærke. Og Kulturministeriets Medie- og tilskudssekretariat kaldte både i udbudsmateriale og i sendetilladelse den nye radiokanal for FM5. "Navnet P5 findes intet sted i udbudsmaterialet for den femte og sjette kanal. Radio og Tv-nævnet har endda i en note i udbudsmaterialet gjort opmærksom på, at DR har registreret varemærket P5. Dette er baggrunden for, at DR nu har valgt at tage dette skridt. Når P5-navnet er så vigtigt for DR, skyldes det især, at man ikke ønsker at blive forvekslet med andre radiokanaler. "Lytterne har nogle særlige forventninger til DR, og som public service-virksomhed må vi værne om vores troværdighed og uafhængighed", siger Christian S. Nissen. "Derfor er det uheldigt, hvis DR kan forveksles med en kommerciel aktør."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -