Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medieforsker: Det er en ommer!
Tirsdag 18. november 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medieforsker Per Jauert opfatter Radio 100FM's manglende betaling som en parallelsag til lukningen af Sky Radio. I begge tilfælde søgte man at åbne en kattelem for at slippe for at betale koncessionsafgiften.
Per Jauert betegner Radio 100FM's argumentation som 'meget tynd', og vurderer, at 100FM ikke vil kunne vinde en sag mod den danske stat, fordi præmisserne for udstedelsen af sendetilladelsen er så klare i juridisk henseende. Det siger Jauert i dag til MediaWatch.

Han udbyder: "Hvis købsbeløbet ikke svarer til forventningerne, dvs. får man underskud, har køberen overvurderet markedets muligheder og må i henhold til markedslogikken bære tabet. Har man derimod overskud, har man undervurderet markedspotentialet, men kan høste overskuddet - og har gjort en god handel. I det tilfælde betaler man ikke overskusbeløbet tilbage til staten, fordi man har betalt for meget i koncessionsafgift."

Per Jauert rammer dog ikke kun skytset mod Radio 100FM. Det store problem er, at det politiske flertal på Christiansborg - med nu fhv. kulturminister Brian Mikkelsen i spidsen - godt og grundigt har forkludret etableringen af kommercial, landsdækkende radio i Danmark.

Han mener, at projektet 'kommerciel radio' i Danmark skal tænkes helt forfra, og at det er afgørende, at man - for at sikre en levedygtig kommerciel radiosektor i Danmark - OGSÅ tænker en udbygning af digital radio ind.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -