Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Frederiksberg-Journalens mister sendetilladelse i 3 måneder
Mandag 4. september 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fredag fik Radio Frederiksberg-Journal inddraget sendetilladelsen i tre måneder med bare ét døgns varsel. Inddragelsen skyldes at Pressenævnet i tre tilfælde har afgjort, at radiostationen har overtrådt reglerne for god presseskik, og dermed har overtrådt sendetilladelsens vilkår om "god presseetik". Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen fra Radio Frederiksberg-Journalen kalder afgørelsen skandaløs.
Når Radio Frederiksberg-Journalen tvangslukkes i tre måneder sker det fordi radiostationen af Pressenævnet i tre sager har udtalt kritik af radiostationen.

Pressenævnet mener, at Frederiksberg-Journalen i radioens udsendelser har fremsat udsagn om Dines Bogø og om forfatter Erik Haasts forfatter- og foredragsvirksomhed, som "kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for Erik Haast". Desuden har Radio Frederiksberg-Journalen med udsagnet "Man må da håbe, at alle akterne stadig er i sagen efter at Dines Bogø har siddet og rodet i dem" gjort sig skyldig i en anklage mod Dines Bogø, som Pressenævnet har afgjort "kan virke skadeligt, krænkende eller virke agtelsesforringende for Dines Bogø".

Pressenævnet medgiver dog samtidigt, at man ikke har mulighed for at tage stilling til de faktiske forhold, som parterne - Radio Frederiksberg-Journalen på den ene side og Erik Haast og Dines Bogø på den anden side - er uenige om.

Sagen handler om, at Radio Frederiksborg-Journalen mener at have afsløret forfatterne Dines Bogø og Erik Haaest i at lyve om "Dobbeltmordsagen på Peter Bangs Vej" i 1948.

Pressenævnet har i øvrigt modtaget en strøm af klager over Radio Frederiksberg-Journalen. Langt de fleste af klagerne er blevet afvist. En meget stor del af klagerne - 9 i alt - kommer i øvrigt fra en af Radio- og tv-nævnets medlemmer, direktør Annette Wad's ansatte i Ashchenhaugs Forlag, forfatteren Preben Juul Madsen.

Radio Frederiksberg-Journalen har derfor gjort gældende, at Annette Wad måtte være inhabil i Radio- og tv-nævnets behandling af sagen, men det har Radio- og tv-nævnet afvist.

Hvis Radio Frederiksberg-Journalen igen overtræder sendetilladelsens vilkår om overholdelse af "god presseetik" vil Radio- og tv-nævnet inddrage radiostationens sendetilladelse endeligt.

Radio- og tv-Nævnets afgørelse kan læses her (pdf-fil):
http://www.mediesekretariatet.dk/bilag/rtv/afglokalrtv/frbjourn310806.pdf

Frederiksberg-Journalens beskrivelse af sagen kan læses her: http://www.npi-news.dk/Lukning3mdr.htm


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -