Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Eksperter fraråder køb af DAB-radioer
Fredag 10. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
WorldDAB Forum har vraget DAB til fordel for den nye standard DMB og i Norge advarer brancheforeningen IKT Norge nu derfor forbrugerne mod at købe digitale DAB-radioer, der snart bliver håbløst forældede. Forbrugerne bør i stedet vente på de nye DMB-radioer, der både kan modtage DAB og DMB. Men DR fastholder iflg. comon.dk, at beslutningen i det nu forhenværende WorldDAB Forum ikke har nogen betydning for danske DAB-lyttere.
"Folk burde vente med at købe digitalradioer til de nye modeller er på markedet. NRK, P4, Norkring og hele radiobranchen får folk til at købe DAB-radioer, uden at sige noget om at denne digitale radio vil være teknisk forældet om nogle få år,« siger generalsekretær Per Morten Hoff fra IKT Norge iflg. comon.dk til Dagsavisen.

DAB-radioer kan ikke modtage DMB-signalet og det er heller ikke muligt at opgradere radioerne, så de kan håndtere DMB eller DAB2, der er stort set identisk.

DR mener, at forbrugerne alligevel roligt kan investere i DAB-radioer i den kommende juletid. Men eksperter advarer om, at teknologien allerede er forældet. Storbritannien og Danmark er de eneste lande, hvor DAB har opnået en nævneværdig udbredelse.

På hjemmesiden digi.no tager generalsekretæ Per Morten Hoff skarpt afstand fra de norske DAB-aktørers planer om en større julekampagne for DAB, der er en radioteknologi med en højst usikker fremtid. "Hvor redeligt er det at markedsføre DAB nu, hvor standarden er likvideret af en samlet radioverden". Hoff slår fast, at det kan vise sig at være en meget dårlig investering, at købe en DAB radio.

IKT Norge's råd er at vente med at købe digital radio til den nye DMB standard kommer i handlen. Han forstår dog godt, at radioimportører er panikslagne. De har måske lageret fuld af DAB-radioer, men han tillægger det større vægt, at forbrugerne får korrekt information. "DAB er ikke fremtiden og de, der køber en DAB-radio nu kan risikere, at den bliver ubrugelig meget hurtigere end de bryder sig om", slutter Per Morten Hoff sit indlæg.

IKT Norge er en IT-brancheforening, hvis 350 medlemmer tilsammen har en årlig omsætning på 50 milliarder norske kroner.

- - -

Hele indlæget kan læses her: http://www.digi.no/php/art.php?id=356997


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -