Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


MTG vil have P5 og P6 udbud udskudt
Tirsdag 1. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Modern Times Group (MTG) er tilhængere af at der sker en nyplanlægning af frekvenserne på FM-båndet i Danmark, men i et høringssvar til kulturministeriet skriver man at man samtidigt mener, at udbuddet af P5 og P6 skal udskydes indtil resultatet af en sådan replanlægning er kendt. MTG mener at landsdækkende kommerciel radio på den måde vil få "en stærk begyndelse". MTG peger i øvrigt på at et samlet udbud efter replanlægningsprocessen vil forhindre, at der bliver problemer, hvis TV 2 får lov til at byde på de nye radiokanaler, for TV 2 må på det tidspunkt formodes at være blevet privatiseret.
I går mandag den 31. marts var der sidste frist for at sende høringssvar til kulturministeriet om forslaget til en nyplanlægning af radiofrekvenserne på FM-båndet i Danmark.

MTG A/S skrev bl.a.: "Vi må anbefale ministeriet hurtigst muligt at gennemføre en replanlægning af FM-frekvenserne, da den ekstra mangfoldighed af landsdækkende radioer vil forøge borgernes og virksomhedernes ytringsmuligheder meget betydeligt. De omkostninger, der vil være ved at etablere de ekstra muligheder, kan ikke på nogen måde virke afskrækkende, da et hvert demokrati må vægte frihed i medier meget højt. Kommercielt vil det også være muligt at drive flere landsdækkende radiokanaler i høj kvalitet samtidig med at de giver overskud til ejerne. En række nye arbejdspladser vil i øvrigt blive etableret i Danmark, hvis man vælger at replanlægge og udbyde de dermed vundne landsdækkende radioer.

MTG finder det klogest at udbyde samtlige ledige frekvenser, når resultatet af replanlægningen er kendt. På den måde vil det landsdækkende kommercielle radiomarked få en stærk begyndelse og en lang række af de hollandske problemer ved frekvensomlægningerne vil kunne undgås. Et samlet udbud efter replanlægningsprocessen vil også forhindre, at der bliver problemer, hvis TV 2 får lov til at byde på de nye radiokanaler, for TV 2 må på det tidspunkt formodes at være blevet privatiseret. Skulle privatiseringen ikke være gennemført på auktionstidspunktet, bør TV 2 ikke få lov til at byde på radiokanalerne, da det vil give en uacceptabel medie- og konkurrencesituation. Det uacceptable vil dels være at man får endnu et statsejet radiokanal, dels at TV 2 på auktionstidspunktet vil være en statslig institution udstyret med en række direkte og indirekte statstilskud, hvis gyldighed er anfægtet af EU, jvfr. den bebudede satsstøttesag."



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -